Verstreken: Robots rijden en drones vliegen (2018)

Ga naar Avular en kijk hoe het eraan toe gaat bij een robotica start-up. Met hun kleine, jonge team is Avular dagelijks bezig met het maken van robots en drones, en zij laten jullie daar graag meer van zien tijdens hun open dag.

Credits: Albert Maas voor Avular

Tijdens Weekend van de Wetenschap zetten zij de deuren open zodat iedereen, jong en oud, kan komen kijken in de wereld van robots. Wat zijn nu precies de uitdagingen van een robot, en hoe hebben wij deze uitdagingen aangepakt? Wat voor robots zijn er allemaal? Hoe werkt het leven in een start-up en wat zijn daar de moeilijkheden? Of is het allemaal vooral leuk? Allemaal vragen waar de medewerkers van Avular antwoord op kunnen geven, of waarbij ze met één van hun robots het antwoord kunnen laten zien!

Robots worden steeds vaker ingezet, overal ter wereld. Branden blussen, gras maaien, mensen verzorgen of vermaken, robots kunnen steeds meer. Avular wil ervoor zorgen dat deze ontwikkelingen nóg sneller gaan. Dat is waarom zij de Curiosity Core hebben gemaakt: hét brein van elke nieuwe robot. De Core is niet alleen een product dat de klanten van Avular gebruiken, zij gebruiken het zelf ook! Zo hebben ze verschillende rijdende robots, en ook verschillende drones.

Naam organisatie Avular
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres Avular
Mathildelaan 1b
5611 BD Eindhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.