Verstreken: Robot Love (2018)

Hou jij van robots? Robot Love is een internationale kunstexpositie in Eindhoven waar je niet alleen kunt kijken maar ook kunt voelen, spelen en zelfs praten met robots. De grote expositie is een mix van kunst, design en wetenschap.

Credits: Stichting Niet Normaal, Robot Love

Robot Love is een fascinerende expositie voor iédereen: van jong tot oud en van techfanaat tot kunstliefhebber. Robots zijn namelijk overal om ons heen en worden steeds belangrijker. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in de zorg, op school, maar ook bij je thuis. Robot Love zoekt de verbinding tussen mens en robot. Als nieuwkomers in deze wereld moeten robots en artificial intelligence nog veel leren en worden opgevoed. Dat vraagt om aandacht, zorg en bovenal liefde. Robot Love omarmt de komst van robots en AI, juist omdat het ons ook kansen geeft om betere mensen te worden.

Bezoek Robot Love en praat met InMoov, de door Gael Langevin 3D-geprinte robot die kan bewegen en praten. Ontmoet de gerobotiseerde derde zus van kunstenaarstweeling L.A. Raeven. Bewonder de technologische en menselijke ‘wezens’ van Roger Hiorns, hangend aan het plafond. Dit, en de werken van meer dan vijftig andere kunstenaars zijn te bewonderen tijdens de Expo Experience in de Melkfabriek op het voormalige Campinaterrein in Eindhoven. Een hele bijzondere locatie waar je je waant in een wereld van technologie en kunst.

Speciaal voor het Weekend van de Wetenschap organiseren we op 6 en 7 oktober om 14:00 een gratis tour door de expositie met een exclusief kijkje achter te schermen. Na afloop kun je een kop koffie drinken in het Robot Café. Ga voor meer info en ticketverkoop naar de website.

Volg de gratis Weekend van de Wetenschap-tour op 6 en 7 oktober om 14.00. Prijzen van de algemene expositie zijn te vinden op de website.

Naam organisatie Stichting Niet Normaal
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Festival, Ontdekken, Tentoonstelling
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
14,00 per persoon
Openingstijden 15 september 2018: 11:00 - 2 december: 18:00 uur
Adres Campina Melkfabriek
Hoek van Kanaaldijk-Zuid en Hugo van der Goeslaan
5613LE Eindhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.