Restauratie atelier Museum Arnhem

Kom naar het restauratie-atelier waar een kunstwerk van Ossip Zadkine in de schijnwerpers staat. Jij hebt de unieke kans om de restauratie en ontdekkingen van dichtbij mee te maken.

Naar de website

Museum Arnhem vernieuwt! Nu het museum tijdelijk gesloten is, trekt het museum de stad in. Bij de INNOVATIE Experience zijn zij er met een restauratie-atelier waar een kunstwerk van kunstenaar Ossip Zadkine zorgvuldig onder de loep wordt genomen.

Een metaalrestaurator is bezig met de inspectie van het kunstwerk. Hij doet grote ontdekkingen zoals het feit dat het beeld er oorspronkelijk anders uit heeft gezien. Hoe komt dat? Wat is er gebeurd? Wordt het beeld in oude ere hersteld of juist niet? Stel je vraag aan de restaurator of doe zelf een proefrestauratie.

Museum Arnhem is hét museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van de stad Arnhem. Speerpunten zijn realistische kunst uit de 20ste eeuw, sieraden en vormgeving, met extra aandacht voor niet-Westerse kunst en vrouwelijke kunstenaars. Het museum heeft een bijzondere ligging midden in de stad met prachtig uitzicht vanuit de beeldentuin over de Rijn. Momenteel is Museum Arnhem gesloten wegens uitbreiding en vernieuwing.

Op de foto: Ossip Zadkine, Narcissus / De Intimiteit, koper, 1952. Collectie Museum Arnhem. Schenking 1955 Vereniging van Vrienden Museum Arnhem.

Locatie

INNOVATE EXPERIENCE
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem

Datum en tijd

6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Credits: via Museum Arnhem

Naam organisatie

INNOVATE EXPERIENCE

Soort activiteit

Cursus, Excursie / Rondleiding, Lezing / Debat, Tentoonstelling, Voorstelling / Demonstratie, Workshop

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 10:00 - 17:00 uur

Adres

INNOVATE EXPERIENCE
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem

Website

Ga naar de website

Social media