Reis naar de ruimte in Europa

Meld je gratis aan voor ESA’s Open Dag 2018 en neem een kijkje achter de schermen van de Europese ruimtevaart. De jaarlijkse open dag bij ESA vindt dit jaar plaats op zondag 7 oktober.

Naar de website

Let op

Deze activiteit is volgeboekt. Wil je andere activiteiten bezoeken waar je een kijkje kunt nemen in het heelal? Dat kan hier.

ESA’s Open Dag vindt plaats bij ESTEC, ESA’s technologische centrum in Noordwijk. Daar kom je oog in oog te staan met ruimtevaart, wetenschap en technologie uit heel Europa – van aardobservatie tot het werk van astronauten en van aansturing van ruimtevaartuigen tot het testen van satellieten.

Met 22 lidstaten is ESA hét ruimtevaartagentschap van Europa. Het agentschap is actief in alle aspecten van de ruimtevaart. De mensen die er werken zijn afkomstig van het hele Europese continent, en van daarbuiten.

Het thema van de open dag is dit jaar “Reis naar de ruimte in Europa”. Dit is je kans om ruimtevaart-hardware van dichtbij te bekijken, te ontdekken wat onze volgende bestemmingen zijn en om Europa’s knapste koppen uit de ruimtevaart te ontmoeten. Van wetenschappers en missie-ontwerpers tot astronauten.

Bezoekers mogen tijdens de open dag op hun eigen tempo de grootste vestiging van ESA verkennen. Ze kunnen er onder andere ontdekken hoe we de ruimte nabootsen op aarde, hoe toekomstige missies worden gepland, tentoonstellingen bezichtigen en lezingen van experts bijwonen. Daarnaast zijn er talloze hands-on activiteiten en zullen diverse astronauten handtekeningen uitdelen.

Astronauten die al hebben toegezegd aanwezig te zijn bij ESA’s Open Dag zijn de France CNES-astronaut Patrick Baudry, de Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers en de Duitse ESA-astronaut (en voormalig hoofd van ESA’s Human Spaceflight and Operations-afdeling) Thomas Reiter.

Let op

Deze activiteit is volgeboekt. Wil je andere activiteiten bezoeken waar je een kijkje kunt nemen in het heelal? Dat kan hier.

ESA’s Open Dag trekt jaarlijks zo’n 8000 bezoekers naar Noordwijk. Om een prettig bezoek te garanderen voor alle aanwezigen, zijn zij gebonden aan een maximaal aantal bezoekers.

Locatie

ESA ESTEC
Keplerlaan 1
2201 AZ Noordwijk

Datum en tijd

7 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Credits: ESA ESTEC

Naam organisatie

Soort activiteit

Open dag

Doelgroep

Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 10:00 - 17:00 uur

Adres

ESA ESTEC
Keplerlaan 1
2201 AZ Noordwijk

Website

Ga naar de website

De VSC is de sectororganisatie voor wetenschapsmusea en science centers.