Verstreken: Reis naar de ruimte in Europa (2018)

Meld je gratis aan voor ESA’s Open Dag 2018 en neem een kijkje achter de schermen van de Europese ruimtevaart. De jaarlijkse open dag bij ESA vindt dit jaar plaats op zondag 7 oktober.

Credits: ESA ESTEC

Let op

Deze activiteit is volgeboekt. Wil je andere activiteiten bezoeken waar je een kijkje kunt nemen in het heelal? Dat kan hier.

ESA’s Open Dag vindt plaats bij ESTEC, ESA’s technologische centrum in Noordwijk. Daar kom je oog in oog te staan met ruimtevaart, wetenschap en technologie uit heel Europa – van aardobservatie tot het werk van astronauten en van aansturing van ruimtevaartuigen tot het testen van satellieten.

Met 22 lidstaten is ESA hét ruimtevaartagentschap van Europa. Het agentschap is actief in alle aspecten van de ruimtevaart. De mensen die er werken zijn afkomstig van het hele Europese continent, en van daarbuiten.

Het thema van de open dag is dit jaar “Reis naar de ruimte in Europa”. Dit is je kans om ruimtevaart-hardware van dichtbij te bekijken, te ontdekken wat onze volgende bestemmingen zijn en om Europa’s knapste koppen uit de ruimtevaart te ontmoeten. Van wetenschappers en missie-ontwerpers tot astronauten.

Bezoekers mogen tijdens de open dag op hun eigen tempo de grootste vestiging van ESA verkennen. Ze kunnen er onder andere ontdekken hoe we de ruimte nabootsen op aarde, hoe toekomstige missies worden gepland, tentoonstellingen bezichtigen en lezingen van experts bijwonen. Daarnaast zijn er talloze hands-on activiteiten en zullen diverse astronauten handtekeningen uitdelen.

Astronauten die al hebben toegezegd aanwezig te zijn bij ESA’s Open Dag zijn de France CNES-astronaut Patrick Baudry, de Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers en de Duitse ESA-astronaut (en voormalig hoofd van ESA’s Human Spaceflight and Operations-afdeling) Thomas Reiter.

Let op

Deze activiteit is volgeboekt. Wil je andere activiteiten bezoeken waar je een kijkje kunt nemen in het heelal? Dat kan hier.

ESA’s Open Dag trekt jaarlijks zo’n 8000 bezoekers naar Noordwijk. Om een prettig bezoek te garanderen voor alle aanwezigen, zijn zij gebonden aan een maximaal aantal bezoekers.

Naam organisatie ESA ESTEC
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres ESA ESTEC
Keplerlaan 1
2201 AZ Noordwijk
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.