Verstreken: Red de wereld (2018)

Lukt het jou om op tijd de wereld te redden? Doe experimenten en ga de uitdaging aan met wetenschappelijke puzzels om de toekomst veilig te stellen in de Science Escaperoom.

Credits: Lize Kraan voor Universiteitsmuseum Utrecht

In de toekomst is er een virus uitgebroken, precies zoals de professor al voorspeld had. Kun jij hem helpen de ramp te voorkomen door op zoek te gaan naar de aanwijzingen in zijn laboratorium? Maar wees wel snel, want de tijd dringt!

In dit spel word je uitgedaagd om een raadselachtige en spannende opdracht tot een goed einde te brengen. Op zoek naar aanwijzingen ga je in een groep van maximaal 8 personen aan de slag met verschillende experimenten en puzzels uit de natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde.

De Science Escape Room duurt, inclusief voor- en nabespreking, 75 minuten. Iedere 20 minuten start er een sessie.

Aanmelden

Voor de Science Escape Room is aanmelden verplicht via de website

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Spel
Doelgroep Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.