Radboud Invites: Tandheelkunde

Leer tanden boren, doe een puzzelspeurtocht en maak kennis met Robot Pepper in het tandheelkundegebouw van het Radboudumc tijdens het Weekend van de Wetenschap 2018.

Naar de website

Maak kennis met het Radboudumc in het gebouw Tandheelkunde. Verschillende activiteiten vinden hier plaats tijdens Radboud Invites, een wetenschapsfestival tijdens Weekend van de Wetenschap: maak kennis met robot Pepper, leer zelf boren en krijg een tandenpoetsinstructie, neem deel aan een puzzelspeurtocht voor kinderen en bekijk wat we binnen het Radboudumc aan duurzaamheid doen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een rondleiding door het gebouw te krijgen. Na een tweejarige renovatie van dit gebouw mag het resultaat er zijn: een toekomstbestendig en duurzaam gebouw voor state-of-the-art onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Een gebouw dat bovendien in de prijzen gevallen is met het winnen van de NRP Gulden Feniks (duurzame renovatieprijs) en Nijmeegse Architectuurprijs.

Het Tandheelkundegebouw is een van de zes gebouwen van het Radboudumc en de Radboud Universiteit die op 6 oktober haar deuren opent.

Onder de naam ‘Radboud Invites’ openen de zes locaties hun deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap. Hier wordt onderzoek getoond en er is een feestelijk programma met interactieve activiteiten voor jong en oud. Je kunt zelf proefjes doen, demonstraties, hoorcolleges en rondleidingen bijwonen en zo ontdekken wat er allemaal op de universiteit en in het Radboudumc gebeurt. Heb je zin in een feestelijke, uitdagende en leerzame dag? Ga dan ook langs op zaterdag 6 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie

Tandheelkunde
Philips van Leydenlaan 25
6525 E Nijmegen

Datum en tijd

6 oktober 2018: 11:00 - 17:00 uur
Credits: Radboudumc

Naam organisatie

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Festival, Filmvertoning, Lezing / Debat, Ontdekken, Open dag, Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 11:00 - 17:00 uur

Adres

Tandheelkunde
Philips van Leydenlaan 25
6525 E Nijmegen

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.