Verstreken: Radboud Invites: RIMLS (2018)

Wat zie je als je in een cel kijkt en wat eet ‘ie eigenlijk? Hoe werken onze nieren? Komt er een vaccin tegen malaria? Ontdek het tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Credits: Radboudumc

Maak kennis met het Radboudumc in de researchtoren. Hier vinden verschillende activiteiten plaats tijdens Radboud Invites, een wetenschapsfestival tijdens Weekend van de Wetenschap. Bij het Radboud Institute for Molecular Life Sciences gaat de mens onder de loep. Wat zie je als je in een cel kijkt en wat eet ‘ie eigenlijk? Hoe werken onze nieren? Hoe ontwikkelen we nieuwe medicijnen? En wat hebben muggen en fruitvliegjes te maken met medisch onderzoek? Hoe gaan we malaria oplossen? Dit en nog veel meer ontdek je op 6 oktober. Zelf proefjes doen in het lab, minicolleges volgen van wetenschappers, backstage gaan tijdens een rondleiding, een Lego robot bedienen of het lichaam bekijken met Virtual Reality. Het kan allemaal in de researchtoren.

Het Radboud Institute for Molecular Life Sciences is een van de zes gebouwen van het Radboudumc en de Radboud Universiteit die op 6 oktober haar deuren opent.

Onder de naam ‘Radboud Invites’ openen de zes locaties hun deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap. Hier wordt onderzoek getoond en er is een feestelijk programma met interactieve activiteiten voor jong en oud. Je kunt zelf proefjes doen, demonstraties, hoorcolleges en rondleidingen bijwonen en zo ontdekken wat er allemaal op de universiteit en in het Radboudumc gebeurt. Heb je zin in een feestelijke, uitdagende en leerzame dag? Ga dan ook langs op zaterdag 6 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Naam organisatie Radboudumc
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Festival, Filmvertoning, Lezing / Debat, Ontdekken, Open dag, Spel, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 11:00 - 17:00 uur
Adres Radboud Institute for Molecular Life Sciences
Geert Grooteplein 28
6525 G Nijmegen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.