Radboud Invites: Huygensgebouw

Leer meer over ruimtemissies naar de achterkant van de maan en hoe je water zuivert met bacteriën in het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Naar de website

Maak kennis met de Radboud Universiteit in het Huygensgebouw. Heb je altijd al eens een sterrenkijker willen bedienen of zelf nieuwe cellen willen bouwen? Ben je nieuwsgierig hoe veilig contactloos betalen eigenlijk is of wat er precies gebeurt in het Magnetenlab of onze proeftuinen? Kom dan bij ons langs. Je kunt zelf proefjes doen, demonstraties en rondleidingen bijwonen en mini-colleges bijwonen van onze onderzoekers over hun wetenschappelijk onderzoek. Kom bijvoorbeeld meer te weten over ruimtemissies naar de achterkant van de maan, hoe je water zuivert met bacteriën, of over de samenwerking tussen het brein en de computer. Daarnaast kun je boogschieten met virtual reality, de sterrenhemel bekijken in het mobiel Planetarium en zelf DNA leren isoleren.

Het Huygensgebouw is een van de zes gebouwen van het Radboudumc en de Radboud Universiteit die op 6 oktober haar deuren opent.

Onder de naam ‘Radboud Invites’ openen de zes locaties hun deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap. Hier wordt onderzoek getoond en er is een feestelijk programma met interactieve activiteiten voor jong en oud. Je kunt zelf proefjes doen, demonstraties, hoorcolleges en rondleidingen bijwonen en zo ontdekken wat er allemaal op de universiteit en in het Radboudumc gebeurt. Heb je zin in een feestelijke, uitdagende en leerzame dag? Ga dan ook langs op zaterdag 6 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie

Huygensgebouw
Heyendaalseweg 135
6525AJ Nijmegen

Datum en tijd

6 oktober 2018: 11:00 - 17:00 uur
Credits: ArisSu via iStockphoto, aangekocht door Radboudumc

Naam organisatie

Radboud Universiteit

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Festival, Lezing / Debat, Ontdekken, Open dag, Spel, Sterren kijken, Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 11:00 - 17:00 uur

Adres

Huygensgebouw
Heyendaalseweg 135
6525AJ Nijmegen

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.