Verstreken: Proefjes doen op de bètafaculteit (2018)

Nieuwsgierig naar wat er allemaal bij de bètaopleidingen gebeurt? Wil je zelf komen experimenteren? In de Bernoulliborg kun je van alles zien én doen. Je kunt onder andere shampoo of gel maken, en een kubus of een fractal vouwen.

Credits: Brenda Kah voor Science LinX

Nieuwsgierig naar wat er allemaal bij de bètaopleidingen gebeurt? Wil je zelf komen experimenteren? In de Bernoulliborg kun je van alles zien én doen.

De nieuwe scheikunde professor van Bernoulliborg Moniek Tromp geeft les over energie. Wat is energie? Hoe maken we energie in de toekomst? Professor Tromp leidt de zpannende speurtocht naar nieuwe batterijen. Of gaan we toch de brandstofcel gebruiken, een soort navulbare batterij op waterstof. Het is niet alleen een les om te luisteren maar ook om te doen: zelf doen, zelf ontdekken.

Er is van alles te doen: je kunt shampoo of gel maken, en een kubus of een fractal vouwen. Of ervaren hoe jouw hersenen je voor de gek kunnen houden. En onze studenten en medewerkers laten zpannende chemische proefjes en onze robots de meest recente moves zien.
Ook dit jaar gaan onze collega’s van het Kapteyn Instituut hun mobiele planetarium opzetten. Hierin geniet je van de donkere sterrenhemel in een reis door het heelal, die start met de Nederlandse sterrenhemel en je langs andere planeten sterren en sterrenstelsels voert, tot de grens van het zichtbare universum.

Uiteraard is het science center van Science LinX open, dus speel en leer met de hands-on exhibits. Er is daar genoeg te beleven en te zien voor jong en oud.

Zpannend Zernike Deze activiteit is onderdeel Zpannend Zernike, de Groninger invulling van het Weekend van de Wetenschap. Op veel plekken in de stad Groningen is veel te doen en te ontdekken.

Luister op zaterdag naar verhalen in het Academiegebouw, doe workshops en proefjes bij De Jonge Onderzoekers en ga op ontdekkingstocht door het Universiteitsmuseum. Bij de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen neem je een kijkje in de keuken van het onderzoek naar gedrag, denken, samenleven en leren van mensen.

Zondag kun je op zoek naar oplossingen voor de toekomst bij EnTranCe, ZAP Groningen en de Truck. SRON en het Kapteyn Instituut openen de deuren om je alles te laten zien over onderzoek in en naar de ruimte, terwijl je bij TNO kunt leren programmeren en hacken. Bij KVI-Cart, de Hanzehogeschool en de Bernouilliborg kun je aan de slag met proefjes.

Naam organisatie Science LinX
Soort activiteit Ontdekken, Open dag, Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 12:00 - 17:00 uur
Adres Science LinX
Nijenborgh 9
9747 AG Groningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.