Verstreken: Proef kweekvleesijs… Brr. (2018)

Kies je eigen voor- en hoofdgerecht van kweekvlees en proef echt kweekvlees ijs. Kies uit zes vleesijs smaken zoals Meat Fruit en Spek ijs.

Credits: Via Bistro in Vitro

Bistro in Vitro, is een fictief restaurant met een menu van kweekvlees gerechten die mogelijk ooit op jouw bord belanden. Hier wordt exclusief vlees gekweekt en bereid met verrassende smaken en structuren die je in het wild niet tegenkomt.

Wetenschappers verwachten dat kweekvlees een duurzaam en diervriendelijk alternatief kan bieden voor het vlees van vandaag. Kweekvlees wordt geproduceerd door dierlijke cellen in een bioreactor op te kweken tot een stukje vlees. De eerste in het lab gegroeide hamburger is inmiddels al gebakken.

Ondanks de technologische mogelijkheden vinden veel mensen het nog geen aantrekkelijk idee om vlees uit een lab te eten. Ben jij nieuwsgierig hoe de toekomst er uit gaat zien op gebied van kweekvlees?

Tevens kun je een videoboodschap voor jezelf opnemen die in 2028 naar jou gemaild wordt. Zo kun jij in 2028 zien hoe je in 2018 dacht over kweekvlees. De kans is namelijk groot dat kweekvlees dan al lang is ingeburgerd en een geaccepteerde technologie is.

Naam organisatie INNOVATE EXPERIENCE
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres INNOVATE EXPERIENCE
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.