Pop-up wetenschappers in de tuin

De Hortus is onlosmakend verbonden met onderzoek Ontdek de tuin en luister naar wat deze pop-up wetenschappers je te vertellen hebben.

Naar de website

Wat zit er toch in die orchidee die fruitvliegjes aantrekt, zou je het kunnen namaken? Vanille is lekker maar misschien kun je er ook een geneesmiddel van maken. Hoe verteert zo’n vleesetende plant z’n prooi eigenlijk? Allemaal vragen van onderzoekers waarvoor de plantenverzameling in de Hortus heel handig is.

Tijdens deze activiteit kun je naar onderzoekers luisteren, en natuurlijk zelf op zoek naar wat er in de Hortus te ontdekken is.

Wetenschapper Roderick wil meer weten over hoe de planten in de wereld gekomen zijn. Ga met hem in gesprek over waar, hoe en waarom al die mooie bloemen ontstaan zijn. Dr. Gerda vertelt over planten en gezondheid; vroeger kon je niet zomaar naar de apotheek met een receptje van de dokter, je ging op zoek in de natuur. Zie dan maar eens uit te vinden wat goed voor je is en wat niet (spieken bij aapjes?). Biologe Nienke speurt met je naar bestuivers – in tropische landen zijn dat soms ook vogels en vleermuizen.

Neem gerust je jongere broertje of zusje mee want de hele jonge onderzoekers kunnen meer over vlinders ontdekken. Zoek de wetenschappers op in de tuin, luister naar wat ze te vertellen hebben en stel ze je vragen!

Prijs

Deze activiteit is gratis in combinatie met een geldig entreeticket voor de Hortus. Meer informatie over de tarieven vind je hier.

Bijzonderheden

Bij slecht weer kun je in de tropische kassen op onderzoek, bij mooi weer kun je ook van de rest van de tuin genieten. Loop je eigen route en ga zelf op ontdekkingsreis met een kaart of speurtocht, of ga luisteren bij de onderzoekers. Heb je vragen? Hier kun je ze stellen.

Locatie

Hortus Botanicus Leiden
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Datum en tijd

6 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Stefanie uit den Bogaard voor Hortus Botanicus Leiden

Naam organisatie

Soort activiteit

Ontdekken

Doelgroep

Jonge kinderen, Kinderen, Familie

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

6 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Hortus Botanicus Leiden
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.