Verstreken: Dieren en hun gedrag (2018)

Tijdens het Weekend van de Wetenschap zijn er pop-up wetenschappers vol goede verhalen te vinden in wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland. In Natura Docet Wonderryck Twente vertelt Rolf de By over dieren en hun gedrag.

Credits: Jolien Schras voor Natura Docet Wonderryck Twente

Door alleen al naar dieren te kijken kom je veel over ze te weten. De lichaamsvorm hangt bijvoorbeeld vaak samen met het gedrag. Er zijn prachtige verklaringen te vinden in die vorm en de leefwijze, voortplanting en voedselgewoonten. Rolf de By laat dat tijdens zijn college zien met tal van sprekende voorbeelden.

Over de spreker

Rolf de By is hoofddocent bij de Universiteit Twente, op het terrein van computersystemen voor ruimtelijke informatie. Hij heeft een speciale interesse voor toepassingen in de tropische landbouw, kadastersystemen, biodiversiteit en citizen science. In zijn vrije tijd houdt hij zich, als amateur, bezig met projecten rondom vogels, zoogdieren (marters, dassen, vleermuizen) en dag- en nachtvlinders.

Pop-up wetenschapper

De pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap. Wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland zijn gastlocaties voor de pop-up wetenschappers. Het evenement vindt jaarlijks plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Prijs

De lezing is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor Natura Docet Wonderryck Twente.

Regulier €9,-
Kinderen van 4 t/m 16 jaar €5,-
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
Museumkaart Gratis

Naam organisatie Natura Docet Wonderryck Twente
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
9,00 per persoon
Openingstijden 7 oktober 2018: 14:00 - 14:45 uur
Adres Natura Docet Wonderryck Twente
Oldenzaalsestraat 39
7591 GL Denekamp
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.