Verstreken: Planten herkennen (2018)

Hoe heet die ene cactus die al jaren op de vensterbank staat? Of wat zijn toch die mooie bloemen die elk jaar terugkomen in uw tuin? Leer meer over het determineren van planten tijdens deze workshop in de Hortus Amsterdam.

Credits: Hortus Botanicus Amsterdam

Planten lijken vaak erg op elkaar en het herkennen kan daarom lastig zijn. Maar gelukkig: determineren kan je leren! Determinatie is in de biologie het ‘op naam brengen’ van planten. Ook wel: het identificeren van een plant of plantensoort. Determineren doe je met behulp van een determinatiesleutel of determinatietabel.

Vind jij het leuk je meer te verdiepen in de plantenwereld en wil je eigenschappen van planten beter bestuderen? Dan is deze workshop zeker iets voor jou! Samen met onze experts ga je oefenen in het herkennen van belangrijke onderdelen en kenmerken van planten. Van tropische soorten tot inheems onkruid, het komt allemaal voorbij.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor de beginnend planten herkenner.

Prijs

De workshop kost €22,50 per persoon, inclusief toegangskaartje voor de tuin.

Tickets

Tickets zijn te koop via de website.

Naam organisatie Hortus Botanicus Amsterdam
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
22,50 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2018: 13:00 - 14:30 uur
Adres Hortus Botanicus Amsterdam
Plantage Middenlaan 2a
1018 DD Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.