Verstreken: Paddenstoelenexcursie door het bos (2019)

Altijd al willen weten wat de namen zijn van de paddenstoelen die je tegen komt in het bos? Of gewoon genieten van al die prachtige paddenstoelen? Ga dan mee met de excursie!

Credits: Janet Visser voor IVN Noord-Oost Friesland

Overal kunnen paddenstoelen verschijnen: in het bos, in het veld, in de tuin of in huis: op de vreemdste plaatsen. Soms gewoon tegen een vochtige muur aan. Met paddenstoelen kan het allemaal. En dan de namen: heksenboleet, dodemansvingers, duivelseieren, zwarte trilzwam, judasoor. Vreemde, geheimzinnige namen. Je zou bang worden van paddenstoelen, maar dat hoeft niet. Verreweg de meeste soorten zijn eetbaar en lekker! Denk bijvoorbeeld aan champignons en eekhoorntjesbrood.

Startpunt excursie

De start van de excursie is bij het parkeerterrein Bosschuur van Staatsbosbeheer. Er zal daar een deskundige IVN-gids klaar staan voor een verrassende rondleiding. Voor meer informatie kan er altijd even gebeld worden.

Kosten

De kosten zijn 3 euro per persoon. IVN-leden kunnen gratis deelnemen.

Naam organisatie IVN Noord-Oost Friesland
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
3,00 per persoon
Openingstijden 5 oktober 2019: 14:00 - 16:30 uur
Adres Parkeerterrein Bosschuur Staatsbosbeheer
De Rug 1
9976VT Lauwersoog
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.