Verstreken: Opening Weekend van de Wetenschap (2018)

Vier de opening van het Weekend van de Wetenschap 2018 mee. Ambassadeur prof. dr. Eveline Crone trapt het Weekend feestelijk af met een college over misverstanden van het puberbrein.

Credits: Het Weekend van de Wetenschap

Het gedrag van pubers kan bij ouders en docenten behoorlijk wat kopzorgen opleveren, en hun leerprestaties hebben er soms behoorlijk onder te lijden. Verwarrend voor ouders, maar natuurlijk bovenal voor de jongere zelf. En hoewel we deze veranderingen allemaal kennen, blijft het vaak een mysterie wat er precies in die hoofden omgaat.

Het podium is niet alleen voor Eveline Crone zelf, pubers in de zaal spelen ook een rol. Mits ze daarvoor in zijn, natuurlijk. Wat vinden zij bijvoorbeeld van het beeld dat pubers lui zijn en alleen maar willen slapen? En doen ze klakkeloos alles wat hun vrienden ook doen?

Over de spreker

Prof. dr. Eveline Crone is hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden en ambassadeur van het Weekend van de Wetenschap 2018. In 2017 ontving Crone een Spinozapremie, de hoogste Nederlandse wetenschappelijke onderscheiding. Zij kan hiermee haar onderzoekswerk naar adolescenten, hun levenswijze en de neurologische processen in hun hersenen voortzetten.

Aanmelden

Aanmelden voor dit college kan via de website

Naam organisatie De Balie
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 4 oktober 2018: 20:00 - 22:00 uur
Adres De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.