Verstreken: Open dag NHL Stenden Hogeschool (2018)

Workshops, demonstraties en tal van andere activiteiten. Op deze open dag maak je kennis met techniek, handel en duurzaamheid.

Credits: NHL Stenden Hogeschool

De verschillende opleidingen op de hogeschool laten zien wat ze allemaal voor jou in petto hebben. Van robots tot quizzen, deze dag heeft het allemaal.

Technische opleidingen Als student binnen de technische opleidingen werk je veel in MyConcept. Dit is een fabrication laboratory, oftewel, een ruimte waar ideeën worden gerealiseerd! Doe mee met een van de mini workshops waarin je aan de slag gaat met gave, wiskundige proefjes. Veiligheid staat voorop, dus een labjas en veiligheidsbril mogen niet ontbreken.

Lectoraat Duurzame Kunststoffen Stap in de wereld van kunststoffen. In het kunststoffenlaboratorium ontdek je hoe plastic korrels veranderen in een bloempot, maar ook hoe het sterke materiaal composiet wordt gemaakt. Wat dacht je trouwens van plastic flesjes, wist je dat je die in hele kleine stukjes kunt knippen en er iets compleets nieuws van kunt maken? Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de grote Kuka robot, een grote mechanische arm die bijvoorbeeld gebruikt wordt om auto’s in elkaar te zetten.

Lectoraat ITEC Bij het lectoraat “International Trade Expert Centre (ITEC) ga je aan de slag met leuke en leerzame activiteiten over internationale handel. Je krijgt een korte introductie over internationale handel waarna je aan de slag gaat met een interactief lego game plaats om spelenderwijs ondernemerschap te leren. Of doe mee aan een van de quizzen waarin jij jouw kennis test over internationale handel.

Pabo De pabo heeft een STEAM stand. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics. Alle onderdelen komen spelenderwijs aan bod. Bellen blazen met droogijs, probeer de Beebot, Ozobots, Dash&Dot of coderups, laat bootjes varen in het zwembad, maak muziek met de MaKey-MaKey, leef je uit op de iMo-learn of ontspan even in de kinetische zandbak.

Naam organisatie NHL Stenden Hogeschool
Soort activiteit Workshop, Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 13:00 - 16:00 uur
Adres NHL Stenden Hogeschool
Van Schaikweg 94
7811 KL Emmen
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.