Verstreken: Open dag LyondellBasell Moerdijk (2018)

Tijdens deze dag kun je zien wat chemie voor een ieder doet en hoe LyondellBasell zorgt voor een veilige en schone omgeving, middels (onder anderen) een tour door de fabriek

Credits: Jean Luc Aerts voor LyondellBasell

LyondellBasell is één van ‘s werelds grootste ondernemingen die kunststoffen en chemicaliën produceren en raffineren. LyondellBasell maakt materialen en producten die essentieel zijn voor het vinden van oplossingen voor nieuwe uitdagingen. Zij verbeteren bijvoorbeeld de voedselveiligheid met lichte en flexibele verpakkingen, zorgen dat watervoorzieningen goed worden gezuiverd via sterkere en flexibeler leidingen, verbeteren de veiligheid, het comfort en de brandstofefficiëntie van vele auto’s en trucks op de weg.

In 2018 werd LyondellBasell door Fortune vermeld in de lijst met World’s Most Admired Companies.

De Moerdijk site van LyondellBasell is gevestigd in het industriegebied Moerdijk, tussen het Hollands Diep en de dorpen Moerdijk, Klundert en Zevenbergen. De locatie omvat ‘s werelds grootste en meest geavanceerde Catalloy-fabriek en de enige Polybuteen-1-fabriek van LyondellBasell.

Op deze dag kunnen jong en oud zelf proefjes doen, een tour maken door onze fabriek en leren wat er allemaal komt kijken bij veilig werken.

Aanmelden

Het is voor deze activiteit verplicht je aan te melden via de website van Havenbedrijf Moerdijk: www.openhavenmoerdijk.nl

Naam organisatie LyondellBasell
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Ontdekken, Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 09:30 - 15:30 uur
Adres LyondellBasell Moerdijk
Chemieweg 3
4782SJ Moerdijk
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.