Verstreken: Open Dag ICL-IP Terneuzen BV (2018)

ICL-IP Terneuzen BV opent haar deuren voor iedereen die meer wil weten over alles wat er bij dit chemische bedrijf gebeurt. Altijd al eens een kijkje willen nemen? Kom dan naar de fabriek.

Credits: ICL-IP Terneuzen BV

De fabriek houdt zich vooral bezig met het verwerken van broom voor industriële toepassingen. De broomverbindingen die er gemaakt worden, kom je tegen in bijvoorbeeld meubels, autodashboards en elektronica maar ook als bouwsteen voor medicijnen of zonnebrandcrème.

Op de open dag wordt de bedrijfskantine ingericht als ontvangstruimte met een drankje en een hapje. Hier is ook informatie te vinden over de producten. Verder worden er rondleidingen georganiseerd in kleine groepjes onder begeleiding van medewerkers, die een uniek kijkje bieden achter de schermen van een chemisch bedrijf.

Zo is bij afdeling logistiek te zien hoe de aan- en afvoer en de opslag van de producten is georganiseerd. Bij de afdeling productie wordt uitgelegd hoe de processen aangestuurd worden. En in het laboratorium is te zien hoe de kwaliteit van de producten gecontroleerd en geborgd worden. Kortom: een zeer compleet beeld van ICL-IP Terneuzen BV.

Bijzonderheden

ICL-IP Terneuzen is een chemisch bedrijf waar veiligheid hoog in het vaandel staat. Om die reden zijn bezoekers verplicht om bedekkende kleding te dragen (lange mouwen en lange broek). Geadviseerd wordt om dichte schoenen met een lage hak te dragen.

Aanmelden kan vanaf 1 september via de website: www.iclip-terneuzen.nl

Naam organisatie ICL-IP Terneuzen BV
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 15:00 uur
Adres ICL-IP Terneuzen BV
Frankrijkweg 6
4538 BJ Terneuzen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.