Verstreken: Open dag bij Makerspace Tkkrlab (2018)

Makerspace is een ruimte waar je apparatuur zoals lasercutter, 3d printer en Arduino kunnen (leren) gebruiken.

Credits: Dave Borghuis voor Tkkrlab makerspace Enschede

Tijdens Weekend van de Wetenschap geeft Tkkrlab rondleidingen in hun ruimtes, presenteren ze hun projecten en geven ze een lezing over Internet of Things en diverse workshops.

TkkrLab (Tukkerlab) is een makerspace voor volwassenen waar de deelnemers en bezoekers apparatuur zoals een lasercutter, 3d printer, CNC frees en soldeerbout kunnen (leren) gebruiken. Daarnaast geven ze onder andere een Arduino cursus waarmee mensen kunnen (leren) programmeren en schakelingen bouwen. Door het uitwisselen van kennis en ervaring in de community van Tkkrlab is er altijd wel iemand aanwezig die je op weg kan helpen met je creatieve projecten.

Doorlopend geeft Tkkrlab de volgende workshops :

Arduino: Leer de basis van deze microcontroller met introductie elektronica en programmeren (gratis) Solderen beepkit: Soldeer zelf je eigen gadget (kosten €15,00) Lasercutter: snij je eigen naambordje of andere 2d vector creatie op de lasercutter (kosten €5,00)

Beide dagen op 11:00 en 15:00

Lezing “The S in IoT is for Security” : IoT komt steeds meer voor in het dagelijkse leven, steeds meer apparaten worden omgetoverd in slimme apparaten die continu verbonden zijn met het internet. Het klinkt allemaal leuk maar is die apparatuur echt nodig? En wordt er ook nagedacht over de veiligheid? Het zou toch vervelend kunnen zijn als je koelkast of je smart tv je af begint te luisteren zonder dat je daar weet van hebt, en ook geen idee hebt wie er meeluistert.

Kon je niet tijdens de Weekend van de Wetenschap? Geen probleem, TkkrLab is iedere dinsdagavond open voor iedereen, je bent dan van harte welkom om een kijkje bij ons te nemen.

Naam organisatie Tkkrlab Makerspace Enschede
Soort activiteit Cursus, Open dag, Workshop
Doelgroep Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres Tkkrlab Makerspace Enschede
Rigtersbleek-Zandvoort 10 Lokaal 2.08 (2e verdieping)
7521 BE Enschede
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.