Verstreken: Ontwikkeling van een gamecontroller (2018)

Steeds meer mensen gamen, maar je moet per console of game van controller wisselen. Tree Tech B.V. onderzoekt of het mogelijk is om voor alle spellen één gamecontroller te ontwikkelen. Hoe zij dat doen laten zij zien tijdens deze testmiddag.

Credits: Ba The Nguyen voor Tree Tech B.V.

Steeds meer mensen spelen computer games, van kleine kinderen tot ouderen. Vroeger was het noodzakelijk om achter de pc te zitten, maar met de netwerkmogelijkheden van consoles verplaatst het gamen naar de huiskamer. Is het mogelijk om de precisie van een toetsenbord en muis te implementeren in een controller? En hoe kun je er voor zorgen dat deze geschikt is voor iedere spelcomputer en voor ieder spel?

Ontwikkelaars van TreeTech B.V. doen hier onderzoek naar en laten jou hun laatste model proberen, de PO!NT Game Controller. Probeer ’m zelf tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Naam organisatie Tree Tech B.V.
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Indietopia
Lübeckweg 2
9723HE Groningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.