Verstreken: Ontmoet een echte CSI onderzoeker. (2018)

Wat doet een forensisch onderzoeker van de Politie op een plaats delict? Ontdek alles over het spannende werk van een forensisch onderzoeker.

Credits: Carole Meijers via Continium Discovery Centre

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je in Continium al je vragen stellen aan echte forensisch onderzoekers van de Politie. Zij hebben beide dagen een plaats delict nagebouwd en vertellen je alles over het vinden van sporen en hoe ze deze sporen verder onderzoeken om te weten te komen wat er is gebeurd.

Wie weet ontvang je nog wel goede tips om zelf als onderzoeker aan de slag te gaan in de expo CSI:Continium.

Programma

Zaterdag 6 oktober

14.00 uur: Stel al je brandende vragen aan een echte expert! Twee forensisch onderzoekers zijn in het CSI Lab om antwoord te geven op al je vragen over hun beroep.
14.45 uur: DNA workshop Vang je eigen DNA in het CSI Lab. Maak je eigen DNA zichtbaar in een DNA ketting.
15.30 uur: Nog meer weten over het werk van een forensisch onderzoeker? Kom dan naar het plaats delict in de Hall of Fame. De forensisch onderzoekers van de Politie laten je zien wat er allemaal komt kijken bij een forensisch onderzoek op een plaats delict.

Zondag 7 oktober

12.00 uur Stel al je brandende vragen aan een echte expert! Twee forensisch onderzoekers zijn in het CSI Lab om antwoord te geven op al je vragen over hun beroep.
12.45 uur DNA workshop Vang je eigen DNA in het CSI Lab. Maak je eigen DNA zichtbaar in een DNA ketting.
13.30 uur Nog meer weten over het werk van een forensisch onderzoeker? Ga dan naar het plaats delict in de Hall of Fame. De forensisch onderzoekers van de Politie laten je zien wat er allemaal komt kijken bij een forensisch onderzoek op een plaats delict.
14.30 uur Stel al je brandende vragen aan een echte expert! Twee forensisch onderzoekers zijn in het CSI Lab om antwoord te geven op al je vragen over hun beroep.
15.15 uur DNA workshop Vang je eigen DNA in het CSI Lab. Maak je eigen DNA zichtbaar in een DNA ketting.
16.00 uur Nog meer weten over het werk van een forensisch onderzoeker? Kom dan naar het plaats delict in de Hall of Fame. De forensisch onderzoekers van de Politie laten je zien wat er allemaal komt kijken bij een forensisch onderzoek op een plaats delict.

Prijs

De activiteiten – met uitzondering van de workshop Van je Eigen DNA! – zijn gratis in combinatie met een geldig entreeticket. De workshop kost €3,00 per deelnemer

Naam organisatie Continium Discovery Center
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
12,00 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2018 - 7 oktober 2018
Adres Continium Discovery Center
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.