Ontmoet een echte CSI onderzoeker.

Wat doet een forensisch onderzoeker van de Politie op een plaats delict? Ontdek alles over het spannende werk van een forensisch onderzoeker.

Naar de website

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je in Continium al je vragen stellen aan echte forensisch onderzoekers van de Politie. Zij hebben beide dagen een plaats delict nagebouwd en vertellen je alles over het vinden van sporen en hoe ze deze sporen verder onderzoeken om te weten te komen wat er is gebeurd.

Wie weet ontvang je nog wel goede tips om zelf als onderzoeker aan de slag te gaan in de expo CSI:Continium.

Programma

Zaterdag 6 oktober

14.00 uur: Stel al je brandende vragen aan een echte expert! Twee forensisch onderzoekers zijn in het CSI Lab om antwoord te geven op al je vragen over hun beroep.
14.45 uur: DNA workshop Vang je eigen DNA in het CSI Lab. Maak je eigen DNA zichtbaar in een DNA ketting.
15.30 uur: Nog meer weten over het werk van een forensisch onderzoeker? Kom dan naar het plaats delict in de Hall of Fame. De forensisch onderzoekers van de Politie laten je zien wat er allemaal komt kijken bij een forensisch onderzoek op een plaats delict.

Zondag 7 oktober

12.00 uur Stel al je brandende vragen aan een echte expert! Twee forensisch onderzoekers zijn in het CSI Lab om antwoord te geven op al je vragen over hun beroep.
12.45 uur DNA workshop Vang je eigen DNA in het CSI Lab. Maak je eigen DNA zichtbaar in een DNA ketting.
13.30 uur Nog meer weten over het werk van een forensisch onderzoeker? Ga dan naar het plaats delict in de Hall of Fame. De forensisch onderzoekers van de Politie laten je zien wat er allemaal komt kijken bij een forensisch onderzoek op een plaats delict.
14.30 uur Stel al je brandende vragen aan een echte expert! Twee forensisch onderzoekers zijn in het CSI Lab om antwoord te geven op al je vragen over hun beroep.
15.15 uur DNA workshop Vang je eigen DNA in het CSI Lab. Maak je eigen DNA zichtbaar in een DNA ketting.
16.00 uur Nog meer weten over het werk van een forensisch onderzoeker? Kom dan naar het plaats delict in de Hall of Fame. De forensisch onderzoekers van de Politie laten je zien wat er allemaal komt kijken bij een forensisch onderzoek op een plaats delict.

Prijs

De activiteiten – met uitzondering van de workshop Van je Eigen DNA! – zijn gratis in combinatie met een geldig entreeticket. De workshop kost €3,00 per deelnemer

Locatie

Continium Discovery Center
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade

Datum en tijd

6 oktober 2018 - 7 oktober 2018
Credits: Carole Meijers via Continium Discovery Centre

Naam organisatie

Continium Discovery Center

Soort activiteit

Voorstelling / Demonstratie, Workshop

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

6 oktober - 7 oktober

Adres

Continium Discovery Center
Museumplein 2
6461 MA Kerkrade

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.