Verstreken: Ontmoet de zeehondenexperts (2018)

Zeehondencentrum Pieterburen doet op verschillende manieren onderzoek naar zeehonden. De onderzoekers besturen deze roofdieren in het wild en in de opvang. Graag ontmoeten ze jou tijdens Weekend van de Wetenschap om hun verhalen met je te delen.

Credits: Zeehondencentrum Pieterburen

In Zeehondencentrum Pieterburen zet een heel team zich in voor het welzijn van zeehonden en hun leefomgeving, de zee. Om te begrijpen wat het beste is voor de zeehond doen ze dan ook heel veel onderzoek. Een gedeelte van dit onderzoek is in het Zeehondencentrum zelf en een gedeelte is naar de zeehonden in het wild. Tijdens Weekend van de Wetenschap kun je documentaires bekijken over deze onderzoeken, maar veel leuker is het natuurlijk de onderzoekers zelf te ontmoeten en te horen over hun nieuwste ontdekkingen!

Dierenarts Ana Rubio Garcia en biologe Margarita Mendez Arostegui presenteren tijdens dit weekend over hun werk met zeehonden. Ana heeft ontdekt dat zeehonden heel bijzonder reageren op antibiotica en Marga beschreef na uren observeren dat zeehondenmoeders meer dan 30 pups melk geven!

Naam organisatie Zeehondencentrum Pieterburen
Soort activiteit Filmvertoning, Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres Zeehondencentrum Pieterburen
Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.