Ontmoet de zeehondenexperts

Zeehondencentrum Pieterburen doet op verschillende manieren onderzoek naar zeehonden. De onderzoekers besturen deze roofdieren in het wild en in de opvang. Graag ontmoeten ze jou tijdens Weekend van de Wetenschap om hun verhalen met je te delen.

Naar de website

In Zeehondencentrum Pieterburen zet een heel team zich in voor het welzijn van zeehonden en hun leefomgeving, de zee. Om te begrijpen wat het beste is voor de zeehond doen ze dan ook heel veel onderzoek. Een gedeelte van dit onderzoek is in het Zeehondencentrum zelf en een gedeelte is naar de zeehonden in het wild. Tijdens Weekend van de Wetenschap kun je documentaires bekijken over deze onderzoeken, maar veel leuker is het natuurlijk de onderzoekers zelf te ontmoeten en te horen over hun nieuwste ontdekkingen!

Dierenarts Ana Rubio Garcia en biologe Margarita Mendez Arostegui presenteren tijdens dit weekend over hun werk met zeehonden. Ana heeft ontdekt dat zeehonden heel bijzonder reageren op antibiotica en Marga beschreef na uren observeren dat zeehondenmoeders meer dan 30 pups melk geven!

Locatie

Zeehondencentrum Pieterburen
Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen

Datum en tijd

7 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Credits: Zeehondencentrum Pieterburen

Naam organisatie

Soort activiteit

Filmvertoning, Lezing / Debat

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 10:00 - 17:00 uur
6 oktober: 10:00 - 17:00 uur

Adres

Zeehondencentrum Pieterburen
Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.