Verstreken: Ontdek de wereld van fijnmechanica (2018)

Ooit gehoord van fijnmechanica? Op de open dag van MetalTech voor jongeren van 10 t/m 15 jaar leer je er alles over, van ontwerp tot eindproduct.

Credits: Chiel van Diest voor MetalTech B.V.

Weet jij wat fijnmechanica is? De technici van MetalTech leggen het je uitgebreid uit. Reis door de wereld van de fijnmechanische metaalbewerking en ontdek waarom deze tak van de techniek zo belangrijk is. Onderdelen van machines in het ziekenhuis of in voedselfabrieken moeten extreem precies hun werk kunnen doen. Hoe maak je onderdelen van zulke precieze apparaten?

Bezoek de meetkamer en leer over de strenge controle van alle producten. Bekijk hoe materialen als metaal en kunststof worden bewerkt en verwerkt in de industrie.

Je kunt van dichtbij bekijken hoe MetalTech onderdelen maakt die later terugkomen in de medische sector, filmindustrie, machinebouw en voedingsmiddelenindustrie. Altijd al echte robots aan het werk willen zien? Binnen de fijnmechanica hebben robots een gedeelte van het proces geautomatiseerd. Bekijk het met eigen ogen.

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor jongeren van 10 jaar t/m 15 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Naam organisatie MetalTech B.V.
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Jongeren
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 16:00 uur
Adres MetalTech B.V.
Gouwzeestraat 1
1382 KD Weesp
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.