Verstreken: Ontdek de hacker in jou! (2018)

Neem een kijkje bij Stichting Hack42, de technologie-speeltuin voor volwassenen. Hackers zijn niet eng en dat willen ze je deze dag graag laten zien.

Credits: Dennis van Zuijlekom

In de hackerspace van Stichting Hack42 is veel te zien en nog meer te doen! Zo kun je 3D-printen of koekjes graveren met een lasersnijder in de cleanroom. Maar ook hout bewerken met een kolomboor of CNC-frees in het stofhok. Programmeer Arduino’s of soldeer een project in het flexlab of ga aan de slag met metaalbewerking in de metaalwerkplaats. In het maaklab kun je aan de slag met je handen en de perfecte foto van je project maken in de fotostudio.

Genoeg van al het werken? Drink Club-Mate aan de bar en ga lockpicken en kletsen in de lounge. Ook kun je relaxed retro-spelletjes doen in de gamingruimte of de bijzondere collectie bewonderen in het computermuseum.

Als je ook maar iets hebt met computers, dingen maken, elektronica, knutselen, kunst of techniek kun je bij Hack42 heel veel verschillende dingen doen op allerlei niveaus. Ze werken veel met techniek, maar niet alles wat ze doen heeft met computers te maken. Ook als je wel iets met computers wilt doen, hoef je geen expert te zijn. Beginners zijn net zo welkom als experts, fouten maken hoort erbij en samen leren is leuk. Ontdek dat ook jij een hacker bent!

Toegankelijkheid Hack42 bevindt zich op de 1e en 2e verdieping van Nieuw Vrijland te Arnhem. De hackerspace is toegankelijk via een trappenhuis en bij uitzondering met een lift.

Naam organisatie Hack42
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres Hack42
Koningsweg 31A
6816 TG Arnhem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.