Verstreken: Onderzoek het heelal (2018)

Maak kennis met de spiksplinternieuwe inrichting van Sonnenborgh, waar vroeger wereldberoemd onderzoek werd gedaan. Nu ga je als bezoeker op onderzoek! Laat je uitdagen door de tablet, volg college over donkere materie en tuur door de telescopen.

Credits: Marieke Wijntjes voor Sonnenborgh museum & sterrenwacht

Programma

Ver weg komt dichterbij
Doorlopend
Sonnenborgh is helemaal vernieuwd! Maak kennis met de gloednieuwe sterrenwacht tijdens het Weekend van de Wetenschap. Ga als wetenschapper aan de slag. Een tablet leidt je rond, stelt vragen en daagt je uit. Onderzoek zelf de zon, stel de telescoop scherp en lanceer je eigen raket.

Super Sunday Solar Science Show
Aanvang: 13:30 en 16:00 uur
Kom alles te weten over de zon in een spectaculaire zonneshow vol proefjes en demonstraties.

College: Donkere materie – Is het er of is het er niet?
Aanvang: 15:00 uur
Neem plaats in de collegezaal en laat je bijpraten over donkere materie. In de ruimte is materie die nog nooit door een mens is waargenomen, maar er waarschijnlijk wél is. Hoe dat precies zit, is nog volop onderwerp van onderzoek. Raadselachtige materie dus. Maar Margot Brouwer, promovendus aan de Sterrenwacht Leiden, weet er alles van en licht een tipje van de sluier op.

Kijken door de telescopen
Doorlopend
Geen bezoek aan de sterrenwacht is compleet zonder een kijkje door de telescopen. Bewonder bij helder weer de zon door de grootste zonnetelescoop van Nederland.

Doelgroep

Het Weekend van de Wetenschap op Sonnenborgh is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Wel is er een peuterroute Voetzoekertjes voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar te doen.

Prijs

Regulier € 7,50
Kinderen van 4 t/m 17 jaar € 4,50
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Studenten € 4,50
Museumkaart Gratis

Naam organisatie Sonnenborgh museum & sterrenwacht
Soort activiteit Lezing / Debat, Sterren kijken, Spel
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
7,50 per persoon
Openingstijden 7 oktober 2018: 13:00 - 17:00 uur
Adres Sonnenborgh museum & sterrenwacht
Zonnenburg 2
3512 NL Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.