Night University 2018

Avond vol mini-colleges, debatten, rondleidingen, workshops, experimenten en culturele optredens. Dit jaar is het thema ‘Science Zoo’. Iedereen is welkom op hét campusfestival Tilburg University!

Naar de website

De deuren van Tilburg University worden jaarlijks wagenwijd opgezet tijdens Night University! Met zo’n 60 programmaonderdelen tonen de vele gelederen binnen de universiteit hun gezicht. Gegarandeerd zijn er voor iedereen interessante en leuke onderdelen.

Met het thema ‘Science Zoo’ wordt deze editie niet alleen verwezen naar een ‘park’ vol mens- en maatschappijwetenschappen, er is op deze Werelddierendag ruim aandacht voor de overlappende wereld van mens en dier. Wat onderscheidt een mens van een dier? Hoe gaan we om met dieren? Wat kunnen we leren van dieren?

Met (gast)sprekers zoals filosoof Bas Haring, bioloog Kees Moeliker, cultuurwetenschapper Jan Blommaert, cognitief psycholoog Mariska Kret, dierzaamheidsprof Pim Martens, theoloog Frank Bosman, wildlife-jurist Arie Trouwborst en nog vele andere wetenschappers. Ook interessante figuren uit de maatschappelijke praktijk komen aan het woord. Interviews zijn er bijvoorbeeld met het managementteam van Safaripark Beekse Bergen en met oud-president van Georgië Micheil Saakasjvili. Ook wordt er speciaal voor kinderen en voor (ouders van) studiekiezers van alles georganiseerd.

Iedereen is welkom op dit gratis festival! Kijk voor het uitgebreide programma vanaf begin september op www.nightuniversity.nl.

Locatie

Tilburg University (TiU)
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg

Datum en tijd

4 oktober 2018: 18:30
Credits: Bart van Overbeeke i.o.v. Tilburg University

Naam organisatie

Tilburg University (TiU)

Soort activiteit

Festival

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

4 oktober: 18:30

Adres

Tilburg University (TiU)
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.