Verstreken: Night University 2018 (2018)

Avond vol mini-colleges, debatten, rondleidingen, workshops, experimenten en culturele optredens. Dit jaar is het thema ‘Science Zoo’. Iedereen is welkom op hét campusfestival Tilburg University!

Credits: Bart van Overbeeke i.o.v. Tilburg University

De deuren van Tilburg University worden jaarlijks wagenwijd opgezet tijdens Night University! Met zo’n 60 programmaonderdelen tonen de vele gelederen binnen de universiteit hun gezicht. Gegarandeerd zijn er voor iedereen interessante en leuke onderdelen.

Met het thema ‘Science Zoo’ wordt deze editie niet alleen verwezen naar een ‘park’ vol mens- en maatschappijwetenschappen, er is op deze Werelddierendag ruim aandacht voor de overlappende wereld van mens en dier. Wat onderscheidt een mens van een dier? Hoe gaan we om met dieren? Wat kunnen we leren van dieren?

Met (gast)sprekers zoals filosoof Bas Haring, bioloog Kees Moeliker, cultuurwetenschapper Jan Blommaert, cognitief psycholoog Mariska Kret, dierzaamheidsprof Pim Martens, theoloog Frank Bosman, wildlife-jurist Arie Trouwborst en nog vele andere wetenschappers. Ook interessante figuren uit de maatschappelijke praktijk komen aan het woord. Interviews zijn er bijvoorbeeld met het managementteam van Safaripark Beekse Bergen en met oud-president van Georgië Micheil Saakasjvili. Ook wordt er speciaal voor kinderen en voor (ouders van) studiekiezers van alles georganiseerd.

Iedereen is welkom op dit gratis festival! Kijk voor het uitgebreide programma vanaf begin september op www.nightuniversity.nl.

Naam organisatie Tilburg University (TiU)
Soort activiteit Festival
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 4 oktober 2018: 18:30
Adres Tilburg University (TiU)
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.