Verstreken: NEMO’s erfgoedcollectie in context (2018)

In deze tweedaagse tentoonstelling van foto’s uit de Collectie Spaarnestad, zie je de objecten uit de erfgoedcollectie van NEMO Science Museum in hun oorspronkelijke context. Toen wat nu oud is, nog nieuw was.

Credits: Nationaal Archief, Collectie Spaarnestad

In het depot van NEMO Science Museum vind je meer dan 17.000 historische objecten uit de techniekgeschiedenis. Van een oude lampenradio tot stofzuigers en de eerste mobiele telefoons, je kunt het zo gek niet verzinnen. Veel van deze objecten waren vroeger onderdeel van het dagelijks leven en zag je dus overal. Op basis van deze bijzondere historische techniekcollectie heeft Spaarnestad Photo een selectie gemaakt van historische foto’s, waarin je de objecten in hun oorspronkelijke context ziet.

Spaarnestad Photo vertegenwoordigt de grootste historische fotocollectie op het gebied van de Nederlandse pers- en documentaire fotografie, geschiedenis vanaf 1867 tot het begin van de digitale fotografie. De Collectie Spaarnestad maakt deel uit van de fotocollectie van het Nationaal Archief.

Naam organisatie Spaarnestad Photo
Soort activiteit Tentoonstelling
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 17:00 uur
6 oktober 2018: 11:00 - 17:00 uur
Adres NEMO Science Museum depot
Strekkerweg 41
1033DA Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.