NEMO’s erfgoedcollectie in context

In deze tweedaagse tentoonstelling van foto’s uit de Collectie Spaarnestad, zie je de objecten uit de erfgoedcollectie van NEMO Science Museum in hun oorspronkelijke context. Toen wat nu oud is, nog nieuw was.

Naar de website

In het depot van NEMO Science Museum vind je meer dan 17.000 historische objecten uit de techniekgeschiedenis. Van een oude lampenradio tot stofzuigers en de eerste mobiele telefoons, je kunt het zo gek niet verzinnen. Veel van deze objecten waren vroeger onderdeel van het dagelijks leven en zag je dus overal. Op basis van deze bijzondere historische techniekcollectie heeft Spaarnestad Photo een selectie gemaakt van historische foto’s, waarin je de objecten in hun oorspronkelijke context ziet.

Spaarnestad Photo vertegenwoordigt de grootste historische fotocollectie op het gebied van de Nederlandse pers- en documentaire fotografie, geschiedenis vanaf 1867 tot het begin van de digitale fotografie. De Collectie Spaarnestad maakt deel uit van de fotocollectie van het Nationaal Archief.

Locatie

NEMO Science Museum depot
Strekkerweg 41
1033DA Amsterdam

Datum en tijd

7 oktober 2018: 11:00 - 17:00 uur
6 oktober 2018: 11:00 - 17:00 uur
Credits: Nationaal Archief, Collectie Spaarnestad

Naam organisatie

Spaarnestad Photo

Soort activiteit

Tentoonstelling

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 11:00 - 17:00 uur
6 oktober: 11:00 - 17:00 uur

Adres

NEMO Science Museum depot
Strekkerweg 41
1033DA Amsterdam

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.