Verstreken: Natuurkunde in actie (2018)

Wat kan je allemaal met natuurkunde doen? Maak muziek op een lichtorgel, laat water zweven op ultrasoon geluid en vind je weg door een echt laserdoolhof.

Credits: Faculteit Bèta via Universiteit Utrecht

In verschillende proefjes en experimenten kom je meer te weten over natuurkunde en techniek. Van het maken van de perfecte knikkerbaan tot het bespelen van een uniek lichtorgel; deze proefjes zijn leuk en uitdagend voor jong en oud.

Met onder andere:

Laserdoolhof
In het laserdoolhof probeer je om een lichtstraal naar de uitgang van een doolhof te leiden. Zet de spiegels precies op de juiste plek en help de laserstraal stukje bij beetje door de bochten in deze puzzel.

Zwevend water
Geluid kan je niet alleen horen maar soms ook voelen. Wil je weten wat de kracht van geluid is? Probeer dan zelf een druppel water te laten zweven op geluidsgolven en beschijn de druppel met laserlicht voor een bijzonder lichteffect.

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Spel, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Leuvenlaan 4
3584 CE Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemers
Partners
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.