Moleculen van de toekomst

Raad in dit interactieve spel welke materialen we in de toekomst wellicht kunnen maken van duurzame bouwstenen. Beter én groener.

Naar de website

Met een interactief spel kun jij het werk van ARC CBBC ontdekken. Combineer zelf – net als bij het bekende Elektrospel – een mogelijke toepassing met de juiste duurzame chemische bouwstenen. Heb je het goed? Dan leggen de jonge onderzoekers van ARC CBBC in korte filmpjes uit hoe ze precies te werk gaan.

In het Advanced Research Center for Chemical Building Blocks (ARC CBBC) werken scheikundigen, natuurkundigen en ingenieurs samen met de chemische industrie. Ze ontwikkelen chemische bouwstenen voor een duurzame toekomst.

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Locatie

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Datum en tijd

7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Robert Oosterbroek voor de Universiteit Utrecht

Naam organisatie

Soort activiteit

Spel

Doelgroep

Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.