Verstreken: Moleculen van de toekomst (2018)

Raad in dit interactieve spel welke materialen we in de toekomst wellicht kunnen maken van duurzame bouwstenen. Beter én groener.

Credits: Robert Oosterbroek voor de Universiteit Utrecht

Met een interactief spel kun jij het werk van ARC CBBC ontdekken. Combineer zelf – net als bij het bekende Elektrospel – een mogelijke toepassing met de juiste duurzame chemische bouwstenen. Heb je het goed? Dan leggen de jonge onderzoekers van ARC CBBC in korte filmpjes uit hoe ze precies te werk gaan.

In het Advanced Research Center for Chemical Building Blocks (ARC CBBC) werken scheikundigen, natuurkundigen en ingenieurs samen met de chemische industrie. Ze ontwikkelen chemische bouwstenen voor een duurzame toekomst.

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Spel
Doelgroep Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.