Verstreken: Meer weten over planeten? (2018)

Saturnus, Jupter, Venus… Je kunt vast een paar planeten van ons zonnestelsel opnoemen. Hoeveel planeten zijn er bij onze zon? Lijken ze op onze aarde? Ontdek het bij Sterrenwacht Mercurius!

Credits: Leona Meijer

in een korte presentatie worden alle planeten uit ons zonnestelsel onder de loep genomen en beantwoorden de medewerkers van de sterrenwacht je vragen. Na de presentatie ga je naar de koepel, waar je bij helder weer met de Carl Zeiss telescoop uit 1922 de hemel kunt bestuderen.
In de expositieruimte ontdek je naast deze planeten nog andere wetenswaardigheden over de ruimte.

Daarnaast beschikt de sterrenwacht ook over een schaalmodel van het ISS! Bewonder dit model en verwonder u erover dat het ISS op 350 kilometer hoogte boven ons zweeft.

Programma

We nemen de bezoeker altijd mee naar onze Carl Zeiss kijker uit 1922 die onder de koepel van de sterrenwacht staat. Bij helder weer overdag kijken we naar de Zon. Op zaterdagavond laten we zien dat een ster ook door een telescoop altijd een klein lichtpuntje blijft omdat sterren gewoonweg te ver van ons vandaan staan. Maar door een telescoop zie je wel sterren die je met het ‘blote‘ oog niet kunt zien. Altijd al eens door een telescoop willen kijken? Kom dan een kijkje nemen.

Naast de telescoop en de presentatie kunt u ook de expositie over ruimtevaart, weer- en sterrenkunde bekijken. Sterrenwacht Mercurius: Zeker de moeite waard!De presentaties vinden op zaterdag 6 oktober plaats om 16.00 en 19.00 uur. Op zondag 7 oktober zijn de presentaties om 14.00 en 16.00 uur.

De presentaties zijn geschikt voor jong en oud. Wanneer er veel kinderen in het publiek aanwezig zijn, dan zal de presentatie zich aanpassen aan het jonge publiek, maar de volwassen bezoeker wordt zeker niet vergeten.

Toegangsprijzen

Ticket Prijs
Volwassenen € 3,25
Kinderen 4-12 jaar € 2,25

Naam organisatie Sterrenwacht Mercurius
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Sterren kijken, Tentoonstelling
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
3,25 per persoon
Openingstijden 7 oktober 2018: 13:00 - 18:00 uur
6 oktober 2018: 13:00 - 22:00 uur
Adres Sterrenwacht Mercurius
Baanhoekweg 75
3313 LP Dordrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.