Verstreken: Medicijnen testen op proefdieren? (2018)

Zou jij een hoofdpijnmiddel testen op vissen? Zou je een middel tegen kanker testen op honden? Of stop je met alle dierproeven? Jij bepaalt het in het knuffelproefdierenspel!

Credits: Lize Kraan voor Universiteit Utrecht

Wetenschappers kunnen niet zomaar dierproeven doen. Dat mag alleen als ze heel belangrijk zijn voor mensen, dieren of de wetenschap, en als er geen andere manieren zijn. In dit spel krijg je de vraag om keuzes te maken over proefdieren en medicijnen. Welk medicijn wil jij ontdekken en op welke dieren ga je dat testen? Of test je de medicijnen liever op mensen? Of denk je dat het met stofjes in een reageerbuis ook kan?

In dit spel krijg je een aantal vragen, waarbij je steeds kunt kiezen uit een reageerbuis, een mens en een aantal dieren, zoals een vis, een rat, een konijn, een hond, een aap of een schaap. Je leert zo meer over de keuzes die wetenschappers moeten maken als ze iets willen onderzoeken.

Ontdek, ervaar en doe mee met wetenschap

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Op 7 oktober beleef je hier de Utrechtse wetenschap. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Spel
Doelgroep Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.