Verstreken: Maakt aardig zijn gelukkig? (2018)

Een kaartje is leuk om te krijgen. Maar is het ook leuk om een kaartje te geven? Doe mee aan dit experiment en ontdek of jij gelukkig wordt als je aardig bent voor een ander.

Credits: Lize Kraan voor Universiteit Utrecht

Het is naar om ongelukkig en verdrietig te zijn. Daarom willen onderzoekers van de Universiteit Utrecht graag weten waar mensen gelukkig of blij van worden. Ze hebben allerlei ideeën en vragen: maakt het jou gelukkig als je iets leuks doet? Of als iemand jou aardig vindt? En wat gebeurt er als jij iets aardigs doet voor een ander?

Het experiment

Om de antwoorden te ontdekken op deze vragen, doen de onderzoekers veel onderzoek. Jammer genoeg is niet iedereen hetzelfde; wat de één blij maakt, is niet automatisch wat de ander ook blij maakt. Daarom doen de onderzoekers experimenten. Tijdens deze experimenten laten ze mensen verschillende aardige dingen doen voor anderen en wordt er gelet op hoe ze daarop reageren. Doe jij mee?

Schrijf een kaartje aan iemand die je kent. Samen met de onderzoekers kijk je of je daar blijer van wordt en ontdek je hoe zo’n experiment precies werkt.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.