Maakt aardig zijn gelukkig?

Een kaartje is leuk om te krijgen. Maar is het ook leuk om een kaartje te geven? Doe mee aan dit experiment en ontdek of jij gelukkig wordt als je aardig bent voor een ander.

Naar de website

Het is naar om ongelukkig en verdrietig te zijn. Daarom willen onderzoekers van de Universiteit Utrecht graag weten waar mensen gelukkig of blij van worden. Ze hebben allerlei ideeën en vragen: maakt het jou gelukkig als je iets leuks doet? Of als iemand jou aardig vindt? En wat gebeurt er als jij iets aardigs doet voor een ander?

Het experiment

Om de antwoorden te ontdekken op deze vragen, doen de onderzoekers veel onderzoek. Jammer genoeg is niet iedereen hetzelfde; wat de één blij maakt, is niet automatisch wat de ander ook blij maakt. Daarom doen de onderzoekers experimenten. Tijdens deze experimenten laten ze mensen verschillende aardige dingen doen voor anderen en wordt er gelet op hoe ze daarop reageren. Doe jij mee?

Schrijf een kaartje aan iemand die je kent. Samen met de onderzoekers kijk je of je daar blijer van wordt en ontdek je hoe zo’n experiment precies werkt.

Locatie

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Datum en tijd

7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Lize Kraan voor Universiteit Utrecht

Naam organisatie

Soort activiteit

Workshop

Doelgroep

Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.