Verstreken: Maak je eigen geluidsvanger (2018)

Benieuwd naar de geluidsfrequentie van je stem of je favoriete muziek? Kom naar de open dag en soldeer je eigen geluidsvanger waarmee je dit kunt meten.

Credits: Henk-Jan Boluijt voor AMOLF

Je begint de workshop met losse elektronica onderdelen en al binnen een uur heb je een uniek meetinstrument gemaakt waarmee je thuis leuke experimenten kunt doen. Zo kun je het volume van geluiden om je heen meten. Hoe stil is het bijvoorbeeld in het bos? Hoe hard blaft de hond van de buren? En kijk eens of je met vrienden kunt praten terwijl er niet meer dan vier ledlampjes gaan branden!

Niet alleen het geluidsvolume kun je straks meten maar ook de geluidsfrequentie. Geluid bestaat uit golven die snel of langzaam trillen. Zo ontstaan hoge en lage tonen. Op je geluidsvanger heeft iedere toonhoogte zijn eigen ledlampje. Welke tonen zitten er in jouw stem? En in je favoriete liedje? Hoe hoog kan jij fluiten? Met de geluidsvanger kun je het allemaal meten.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Reserveren

Voor deze activiteit hoef je niet te reserveren. In de centrale hal van AMOLF kun je een gratis toegangskaartje halen.

De Open Dag van Amsterdam Science Park is een samenwerking van AMOLF, AUC, CWI, Netherlands eScience Center, Nikhef, SURFsara en UvA-FNWI.

Naam organisatie AMOLF
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 12:00 - 17:00 uur
Adres AMOLF
Science Park 104
1098 XG Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.