Verstreken: Luchtdrukraketjes schieten (2018)

Ontdekken, proefjes, zelf dingen maken en aan de slag met techniek? Wat duurzaamheid betekent ontdek je rondom de duurzame Ontdekbus. Je kunt er technische testjes doen en raketten maken in allerlei soorten en maten.

Credits: Martijn Goosen voor Kunstlinie Almere Flevoland

Geïnspireerd door kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde organiseert KAF onder de titel space @ KAF een programma vol met spannende, uitdagende en bijzondere activiteiten, waarbij duurzaamheid, innovatie en techniek de hoofdrol spelen. Misschien kunnen we op die manier onze wereld verbeteren en allemaal gelukkig(er) zijn.

KAF prikkelt met het aanbieden van de DOEZO bus het creatief oplossend vermogen van kinderen. Hoe benaderen zij problemen? Kunnen ze fietsend energie opwekken en koken op zonne-energie? Nu kunnen ze dat uitproberen.. De bus wordt een laboratorium waar ze zelf proefjes kunnen doen. Ze gaan helemaal los in de wondere wereld van techniek en duurzaamheid.

Vanaf zonsondergang tot 23.00 uur is er op het plein de Esplanade een grote, unieke installatie inclusief LED’s en real-time tracking information door ESA. Met deze installatie maakt Studio Roosegaarde het ruimteafval zichtbaar. Er wordt aandacht gevraagd voor de grote hoeveelheid ruimtepuin die onzichtbaar boven onze hoofden zweeft.

In het gebouw van KAF is een (gratis) pop-up tentoonstelling te bezoeken.

Naam organisatie Kunstlinie Almere Flevoland (KAF)
Soort activiteit Ontdekken, Spel, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 11:00 - 17:00 uur
Adres Kunstlinie Almere Flevoland (KAF)
Esplanade 10
1315 TA Almere
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.