Leven: van aarde tot Mars

Tijdens het Weekend van de Wetenschap zijn er pop-up wetenschappers vol goede verhalen te vinden in wetenschapsmusea en science centra. In Geofort vertelt Inge Loes ten Kate over de overeenkomsten en verschillen tussen Mars en de aarde.

Naar de website

In augustus landde Curiosity op Mars, ongeveer zo groot als een personenauto, volgestouwd met onderzoeksapparatuur. Deze rover heeft al prachtige beelden naar de aarde teruggestuurd en Curiosity heeft al met succes rotsen en klei chemisch onderzocht.

Wat dit allemaal oplevert, en waarom dit onderzoek plaatsvindt, vertelt Inge Loes ten Kate in deze lezing. Zij is betrokken bij dit Marsonderzoek en hoopt antwoorden te vinden op de vraag of er meer dan 3 miljard jaar geleden op Mars misschien leven is ontstaan, net als op aarde. Toen leken beide planeten namelijk erg op elkaar.

Pop-up wetenschapper

De pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap. Wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland zijn gastlocaties voor de pop-up wetenschappers. Het evenement vindt jaarlijks plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Locatie

GeoFort
Nieuwe Steeg 74
4171 KG Herwijnen

Datum en tijd

7 oktober 2018: 13:00 - 14:00 uur
Credits: GWP via CC0

Naam organisatie

Soort activiteit

Lezing / Debat

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 13:00 - 14:00 uur

Adres

GeoFort
Nieuwe Steeg 74
4171 KG Herwijnen

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.