Verstreken: Leven: van aarde tot Mars (2018)

Tijdens het Weekend van de Wetenschap zijn er pop-up wetenschappers vol goede verhalen te vinden in wetenschapsmusea en science centra. In Geofort vertelt Inge Loes ten Kate over de overeenkomsten en verschillen tussen Mars en de aarde.

Credits: GWP via CC0

In augustus landde Curiosity op Mars, ongeveer zo groot als een personenauto, volgestouwd met onderzoeksapparatuur. Deze rover heeft al prachtige beelden naar de aarde teruggestuurd en Curiosity heeft al met succes rotsen en klei chemisch onderzocht.

Wat dit allemaal oplevert, en waarom dit onderzoek plaatsvindt, vertelt Inge Loes ten Kate in deze lezing. Zij is betrokken bij dit Marsonderzoek en hoopt antwoorden te vinden op de vraag of er meer dan 3 miljard jaar geleden op Mars misschien leven is ontstaan, net als op aarde. Toen leken beide planeten namelijk erg op elkaar.

Pop-up wetenschapper

De pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap. Wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland zijn gastlocaties voor de pop-up wetenschappers. Het evenement vindt jaarlijks plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Naam organisatie GeoFort
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 13:00 - 14:00 uur
Adres GeoFort
Nieuwe Steeg 74
4171 KG Herwijnen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.