Verstreken: Leven in het universum (2018)

Is er ergens anders in het universum leven? Dit is de vraag die wetenschap maar vooral sterrenkunde bezig houdt. In deze lezing leer je over leven en overleven in het universum.

Credits: NASA via CC0

Ooit leek leven op andere planeten bijna niet mogelijk. Maar op basis van recent onderzoek zijn de ideeën daarover compleet anders. Het blijkt zo te zijn dat ‘leven’ een stuk hardnekkiger is dan gedacht. Sommige aarde levensmorgen zijn bijna onverwoestbaar en kunnen een ruimtereis zonder bescherming overleven.

Er zijn ook al verschillende plaatsen ontdekt die levensvatbaar is en waar mogelijkerwijs al leven is. En dat in ons eigen zonnestelsel. In deze lezing zal Freddy Nauta – al jarenlang medewerker bij Phoenix – heldenverhalen behandelen.

Over kleine superbeestjes die planeethoppen en mechanische ruimte-avonturiers die werelden verkennen die wij ons bijna niet kunnen voorstellen. Een lezing op basis van de laatste ontdekkingen en inzichten op astronomisch gebied.

Na afloop van de lezing is er bij helder weer de gelegenheid tot waarnemen door de telescopen.

Prijs

Regulier € 4
Kinderen t/m 15 jaar € 3

Naam organisatie Publiekssterrenwacht Phoenix
Soort activiteit Lezing / Debat, Sterren kijken
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
4,00 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2018: 20:00 - 22:30 uur
Adres Publiekssterrenwacht Phoenix
Ampsenseweg 10
7241 NB Lochem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.