Verstreken: Let’s talk: terrorisme (2018)

Hoe bang moet je zijn voor terrorisme? En hoe kunnen we met elkaar over terrorisme praten? Leer alles over dit onderwerp in deze interactieve workshop.

Credits: Robert Oosterbroek via Universiteit Utrecht

Ook kinderen krijgen tegenwoordig veel mee van terroristische aanslagen over de hele wereld. Filmpjes en afbeeldingen worden supersnel gedeeld via social media. Daarom is het noodzakelijk om ook met kinderen op scholen over terrorisme te praten.

In de interactieve workshop ‘Let’s talk: terrorisme’ gaat terrorisme-expert prof. Beatrice de Graaf het gesprek aan met kinderen over dit lastige onderwerp. Zij geeft je antwoord op al jouw prangende vragen. Ook ga je zelf aan de slag met stellingen die met terrorisme te maken hebben. Zodat je daarna meer kennis hebt over terrorisme en om de angsten die je hebt (in ieder geval gedeeltelijk) weg te nemen.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, doe mee aan een wedstrijdje vloeistof stapelen, ontdek het Utrecht Science Park als gamewereld, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en kijk hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON, het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek. Bekijk het volledige programma op onze website: www.uu.nl/weekendvandewetenschap

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.