Verstreken: Design & Wetenschap (2018)

Wat laat kunst eigenlijk zien en willen kunstenaars een les meegeven met hun design? Leer alles over sieraden en hun boodschap in het Atelier Doré.

Credits: Atelier Doré via Quality Youth

Royalty Youth is een organisatie die in combinatie met Quality Youth de projecten voor New Futuristic Minds 2040 ontwikkelt. Zij laten je kennis maken met uitzonderlijke kunstenaars. Dit keer is Doré Atelier aan de beurt met de hedendaagse kunstenaars Judith en Henk Uiterloo.

Tijdens een workshop leer je alles over zilver, goud en de filosofie achter kunst en sieraden. Leer zilver- en goudgehaltes in materiaal vaststellen, kijk hoe deze materialen smelten en in een vorm gegoten kunnen worden. Ga zelf aan de slag en teken of schilder je eigen sieraad.

De collectie

New Nature symboliseert de overwinning van de natuur op datgene wat de mens heeft vernietigd. Wereldwijd is het milieu op grote schaal aangetast. Gelukkig begint het besef te ontstaan dat we met zijn allen verantwoordelijk zijn voor het behoud en het herstel van de natuur en de volgende generaties. De collectie bestaat uit symbolen van dat nieuwe leven: bloemen, in de knop en ontluikend, weelderig loof.

Naam organisatie Quality Youth
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs
10,00 per persoon
Openingstijden 7 oktober 2018: 14:00 - 15:30 uur
7 oktober 2018: 16:00 - 17:30 uur
Adres Quality Youth
Meirseweg 10a
4881DJ Zundert
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.