Kunst in de ruimte

Wat hebben kunst en wetenschap met elkaar te maken? Op deze middag leer je alles over deze wonderlijke combinatie. Hoe stuur je kunst de ruimte in?

Hoe zou jij de maan leefbaar maken? Hoort kunst daar thuis? Leer alles over het project van Moon Gallery over het ontwerpen van dorpen op Maan en Mars. De kunstenaars geven een presentatie en tijdens de workshops ga je zelf aan de slag.

Over de sprekers

Alexander Zaklynsky is een kunstcurator, hij werkt in nauwe samenwerking met een wetenschapper van ESA (European Space Agency), prof. Bernard Foing, en zijn collega Anna Sitnikova aan een internationale oproep om kunst en de galerij met 100 kunstwerken te ontwikkelen die naar de maan worden gestuurd door een gerobotiseerde ESA-lander in 2022.

Anna Sitnikova is artist in residence bij ILEWG ESA (European Space Agency) – ESTEC. De ruimte inspireert haar tot de ultieme architecturale ruimte, waar de zwaartekracht de structurele mogelijkheden niet oneindig vergroot. Ze is gespecialiseerd in het ontwikkelen van slimme materialen, driedimensionale, uitbreidbare en interactieve structuren. In samenwerking met textielarchitect Studio Samira Boon implementeert ze origamistructuren in habitatontwerp voor Maan en Mars.

Programma

  • 13:00 uur: Introductie: door Jolanda Preusterink (sterrenwacht Copernicus) Uitleg van project Moon gallery. Ontwerpen van dorpen op de Maan & Mars.
  • 13:30 uur: Kunst in de ruimte: Presentaties van kunstenaars
  • 14:30 uur: Workshop in twee groepen: Het publiek kan meewerken aan:
  • 1) Maan Kunst/Moon Gallery – ontwerpen van kunstwerken om naar de ruimte te sturen (moderator A. Zaklynsky)
  • 2) Maan woning/Moon Habitat – ontwerp mee aan leefomgeving op de Maan (moderator A. Sitnikova)

Route

De routebeschrijving is anders voor fietsers dan automobilisten. Lees de uitgebreide routebeschrijving op de website

Locatie

Sterrenwacht Copernicus
Tetterodeweg 27
2051EG Overveen

Datum en tijd

6 oktober 2018: 13:00 - 16:00 uur
Credits: Unsplash, Max Busse via CC0

Naam organisatie

Moon Gallery

Soort activiteit

Lezing / Debat

Doelgroep

Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 13:00 - 16:00 uur

Adres

Sterrenwacht Copernicus
Tetterodeweg 27
2051EG Overveen

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.