Verstreken: Ontdek wat een sterrenkundige doet (2018)

Altijd al gefascineerd geweest door de zon, planeten en sterren? Op het Kapteyn Instituut krijg je antwoord op al jouw vragen.

Credits: Mariya Lyubenova via Blaauw Sterrenwacht

Heb je vragen over het heelal, of wil je weten wat een sterrenkundige doet? Vraag het de astronoom. Bij mooi weer kun je de zon bewonderen door telescopen met speciale zonnefilters. Voor kinderen is er een sterrenquiz en een knutselhoek waarbij je gaat onderzoeken wat het verschil is tussen aarde op Aarde en aarde op Mars.

Sterrenkundigen laten je met spannende proefjes zien hoe anders het is in de ruimte, en hoe wij met telescopen diep in het heelal kunnen kijken naar andere planeten, sterren en sterrenstelsels. En voor een ontdekkingstocht door het universum ga je naar het Kapteyn mobiele planetarium in de Bernoulliborg.

Zpannend Zernike

Deze activiteit is onderdeel van Zpannend Zernike, de Groninger invulling van het Weekend van de Wetenschap. Op veel plekken in de stad Groningen is veel te doen en te ontdekken.

Naam organisatie Kapteyn Instituut
Soort activiteit Open dag, Sterren kijken
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 12:00 - 17:00 uur
Adres Kapteyn Instituut
Landleven 12
9747 AD Groningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.