Ontdek wat een sterrenkundige doet

Altijd al gefascineerd geweest door de zon, planeten en sterren? Op het Kapteyn Instituut krijg je antwoord op al jouw vragen.

Naar de website

Heb je vragen over het heelal, of wil je weten wat een sterrenkundige doet? Vraag het de astronoom. Bij mooi weer kun je de zon bewonderen door telescopen met speciale zonnefilters. Voor kinderen is er een sterrenquiz en een knutselhoek waarbij je gaat onderzoeken wat het verschil is tussen aarde op Aarde en aarde op Mars.

Sterrenkundigen laten je met spannende proefjes zien hoe anders het is in de ruimte, en hoe wij met telescopen diep in het heelal kunnen kijken naar andere planeten, sterren en sterrenstelsels. En voor een ontdekkingstocht door het universum ga je naar het Kapteyn mobiele planetarium in de Bernoulliborg.

Zpannend Zernike

Deze activiteit is onderdeel van Zpannend Zernike, de Groninger invulling van het Weekend van de Wetenschap. Op veel plekken in de stad Groningen is veel te doen en te ontdekken.

Locatie

Kapteyn Instituut
Landleven 12
9747 AD Groningen

Datum en tijd

7 oktober 2018: 12:00 - 17:00 uur
Credits: Mariya Lyubenova via Blaauw Sterrenwacht

Naam organisatie

Kapteyn Instituut

Soort activiteit

Open dag, Sterren kijken

Doelgroep

Jonge kinderen, Kinderen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 12:00 - 17:00 uur

Adres

Kapteyn Instituut
Landleven 12
9747 AD Groningen

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.