Verstreken: Interactieve regeltechniek (2018)

DotX Control Solutions optimaliseert een machine zodat de machine beter werk aflevert. Tijdens MAAK Open ontdek je zelf hoe DotX Cotrol Solutions hun regeltechnieken gebruiken.

Credits: Melanie Breed voor MAAK Haarlem

Machines worden steeds verder geautomatiseerd. Zo worden fabrieken door steeds minder mensen bemand. Toch is het niet zo, dat er niks meer te doen valt aan een geautomatiseerde machine. Optimalisatie van de automatisering van een machine kan ervoor zorgen dat die machine veel beter presteert. DotX Control Solutions voert dat werk uit, met een een gespecialiseerde wetenschappelijk kennis (van de ‘regeltechniek’) en aanpak.

Drie voorbeelden van de regeltechniek van DotX Control Solution: ervaar het zelf tijdens MAAK Open

Optimaliseer een windmodel

Stel, je hebt een windmolen om energie op te wekken. Dan wil je natuurlijk wel dat hij zo ingesteld is dat je er zo veel mogelijk energie uit kunt halen. Hoe doe je dat? Waar kun je op letten?

Train een leeuw om te jagen

DotX is betrokken bij de ontwikkeling van de jaagsimulator van Stichting Leeuw. De jaagsimulator wordt gebruikt om leeuwen en tijgers te trainen bij het jagen. Probeer de simulator uit en test de verbeteringen.

Tune een automatische besturing

Je kunt techniek zó installeren dat het jouw opdrachten uitvoert. Een bekende ‘regelaar’ is de PID-regelaar. Ervaar hoe een PID werkt en hoe jij een proces kunt tunen.

Naam organisatie MAAK Haarlem
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 12:00 - 17:00 uur
Adres MAAK Haarlem
Oudeweg 91-95
2031CC Haarlem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.