Verstreken: Hoe ziet ’n paard er uit vanbinnen? (2018)

Hoe groot is de maag van een paard? En waar zit het hart? Bekijk het zelf

Credits: Sanne van Zalen via Universiteit Utrecht

Docent Sanne van Zalen neemt een paard mee naar het Weekend van de Wetenschap! Daarop schildert ze alle organen met bodypaint zodat je voor één keer alle organen in de binnenkant van een paard kunt zien zitten vanaf de buitenkant. En Sanne kan je alles vertellen over wat je ziet: wat zijn de functies van de verschillende organen bijvoorbeeld, en hoe zit het als een paard buikpijn heeft of kreupel loopt? Vraag haar dus alles wat je altijd al wil weten.

Bovendien neemt Sanne een stethoscoop mee en kun je zelf luisteren naar het hart en de darmgeluiden van het paard. Inmiddels heb je geleerd waar deze organen zitten, dus nu kun je zelf als een echte dierenarts luisteren!

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Leuvenlaan 4
3584 CE Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.