Hoe ziet ’n paard er uit vanbinnen?

Hoe groot is de maag van een paard? En waar zit het hart? Bekijk het zelf

Naar de website

Docent Sanne van Zalen neemt een paard mee naar het Weekend van de Wetenschap! Daarop schildert ze alle organen met bodypaint zodat je voor één keer alle organen in de binnenkant van een paard kunt zien zitten vanaf de buitenkant. En Sanne kan je alles vertellen over wat je ziet: wat zijn de functies van de verschillende organen bijvoorbeeld, en hoe zit het als een paard buikpijn heeft of kreupel loopt? Vraag haar dus alles wat je altijd al wil weten.

Bovendien neemt Sanne een stethoscoop mee en kun je zelf luisteren naar het hart en de darmgeluiden van het paard. Inmiddels heb je geleerd waar deze organen zitten, dus nu kun je zelf als een echte dierenarts luisteren!

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Locatie

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Datum en tijd

7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Sanne van Zalen via Universiteit Utrecht

Naam organisatie

Soort activiteit

Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Website

Ga naar de website