Verstreken: Hoe maak je een Porsche? (2018)

Altijd al willen zien hoe een auto wordt gemaakt? Tijdens deze activiteit zie je een 5-assige machine in werking en leer je alles over de software die daarbij komt kijken.

Credits: Eilard Kronenberg via Larsen & Buhl

Als vijf assen tegelijk aan het werk zijn, kun je complexe vormen tevoorschijn toveren. Hoewel… toveren? Eigenlijk heeft het meer met programmeren te maken. Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Voor het programmeren heb je goede software nodig. Dat noem je ook wel een Cad-Cam pakket. Als je zelf van te voren bedenkt hoe je een patroon wil maken, kan de software specifieke operaties aanmaken. CAD betekent ‘Computer Aided Design’, wat wil zeggen dat het computer systeem een product vormgeeft.

De Cam staat voor ‘Computer Aided Manufacturing’ wat wil zeggen dat de computer ook door middel van software met de productie aan de slag kan. Daardoor kan de machine bijna elke vorm maken. Waaronder dus een auto. Leer tijdens deze activiteit meer over de machines, de Cad-Cam software en zie met eigen ogen hoe een Porsche 911 wordt geproduceerd.

Naam organisatie Larsen & Buhl
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 16:00 uur
Adres Larsen & Buhl
Ambachtsweg 36
3899 AR Zeewolde
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.