Verstreken: Het zwarte gaten mysterie (2018)

Zwarte gaten zijn onzichtbaar. Toch weten natuurkundigen door de beroemde relativiteitstheorie van Einstein zeker dat ze bestaan. Wat merk je van deze mysterieuze zwarte gaten? En kan de aarde ook worden opgeslokt door een zwart gat?

Credits: Stefan Vandoren via Universiteit Utrecht

In deze toegankelijke lezing vertelt prof. dr. Stefan Vandoren alles over zwarte gaten. Wat is een zwart gat precies? Zijn zwarte gaten wel zwart? En hoe weet je eigenlijk zeker dat ze bestaan?

Over de spreker

Prof. dr. Stefan Vandoren is theoretisch natuurkundige en doet onderzoek naar snaartheorie, supergravitatie en zwarte gaten. Samen met Nobelprijswinnaar Gerard ‘t Hooft van de Universiteit Utrecht schreef hij het boek Tijd, in machten van tien.

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Lezing / Debat, Ontdekken
Doelgroep Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.