Verstreken: Het verhaal achter donkere materie (2018)

In Sonnenborgh museum & sterrenwacht vertelt pop-up wetenschapper Margot Brouwer hoe het kan dat 96% van het heelal bestaat uit onbekend spul – donkere materie en energie. Zij neemt je hiervoor mee op een beeldende reis tussen alle sterrenstelsels.

Credits: New Evolution Designs via CC0

Er zijn een aantal raadsels waar sterrenkundigen zich het hoofd over breken en donkere materie is er één van. Waarom denken zij eigenlijk dat het bestaat? En hoe kom je erachter wat het eigenlijk echt is?

Sterrenkundige Margot Brouwer is een van de pioniers in haar vakgebied en zal in deze lezing, die ook heel geschikt is voor kinderen, uitleggen wat zij in haar dagelijks leven bestudeert.

Pop-up wetenschapper

De pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap. Wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland zijn gastlocaties voor de pop-up wetenschappers. Het evenement vindt jaarlijks plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Naam organisatie Sonnenborgh museum & sterrenwacht
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 15:00 - 16:00 uur
Adres Sonnenborgh museum & sterrenwacht
Zonnenburg 2
3512 NL Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.