Het verhaal achter donkere materie

In Sonnenborgh museum & sterrenwacht vertelt pop-up wetenschapper Margot Brouwer hoe het kan dat 96% van het heelal bestaat uit onbekend spul – donkere materie en energie. Zij neemt je hiervoor mee op een beeldende reis tussen alle sterrenstelsels.

Naar de website

Er zijn een aantal raadsels waar sterrenkundigen zich het hoofd over breken en donkere materie is er één van. Waarom denken zij eigenlijk dat het bestaat? En hoe kom je erachter wat het eigenlijk echt is?

Sterrenkundige Margot Brouwer is een van de pioniers in haar vakgebied en zal in deze lezing, die ook heel geschikt is voor kinderen, uitleggen wat zij in haar dagelijks leven bestudeert.

Pop-up wetenschapper

De pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap. Wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland zijn gastlocaties voor de pop-up wetenschappers. Het evenement vindt jaarlijks plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Locatie

Sonnenborgh museum & sterrenwacht
Zonnenburg 2
3512 NL Utrecht

Datum en tijd

6 oktober 2018: 15:00 - 16:00 uur
Credits: New Evolution Designs via CC0

Naam organisatie

Soort activiteit

Lezing / Debat

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 15:00 - 16:00 uur

Adres

Sonnenborgh museum & sterrenwacht
Zonnenburg 2
3512 NL Utrecht

Website

Ga naar de website

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.