Het speelse brein

Spelen is leuk, en belangrijk voor nu en later. Onderzoekers van de Universiteit Utrecht onderzoeken spelen door te kijken naar ratjes: hoe spelen die? Wat zegt het spel van ratten over het spel van mensen?

Naar de website

Spelende ratten

In deze interactieve lezing ontdek je van alles over het onderzoek naar spel bij ratten. Hoe denk jij dat ratten spelen? Hoe onderzoek je dit? Als je naar onze filmpjes kijkt, kan jij ons dan vertellen of deze ratten aan het spelen zijn? En waar zie je dat aan?

Apparatuur

Onderzoekers hebben al veel geleerd over spelen, maar willen nóg meer weten: hoe kun je een rat bijvoorbeeld vragen hoe graag hij wil spelen? We laten de apparatuur zien die we gebruiken om deze vraag te beantwoorden en laten onderzoeksresultaten zien.

Kom spelen

Wat denk jij dat er in de hersenen gebeurt als dieren of mensen niet kunnen spelen? Onderzoekers van de Universiteit Utrecht zijn een app aan het ontwikkelen die gezonde én zieke kinderen helpt om meer te spelen. Kom spelen en test onze app!

Ontdek, ervaar en doe mee met wetenschap

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Op 7 oktober beleef je hier de Utrechtse wetenschap. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Locatie

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Datum en tijd

7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Universiteit Utrecht | Lize Kraan

Naam organisatie

Soort activiteit

Lezing / Debat, Spel, Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Kinderen, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.