Het heelal houdt open dag

SRON bouwt meetinstrumenten voor satellieten die vanuit het heelal naar sterren en planeten kijken, of naar onze eigen aarde. Op de Open Dag neem je een kijkje in de labs en krijg je presentaties en demonstraties van de ruimteonderzoekers.

Naar de website

SRON is het Nederlandse instituut voor ruimteonderzoek. Ze maken camera’s en andere meetinstrumenten voor satellieten die vanuit de ruimte het heelal bekijken met rontgen- en infraroodstraling. Ze bekijken ook onze eigen aarde, om bijvoorbeeld klimaatverandering in de gaten te houden.

Onze vestiging in Groningen houdt haar jaarlijkse Open Dag samen met het sterrenkundige Kapteyn Instituut als onderdeel van Zpannend Zernike, het wetenschapsevenement op de Zernike Campus. Je komt hier van alles te weten over de prachtigste planeten, sterren en nevels in het heelal. Weet jij al wat er komt kijken bij het maken van supergevoelige ruimtekijkers? Hoe we ze testen en welke eisen de extreme omstandigheden in de ruimte stellen? Onze ruimteonderzoekers en ingenieurs geven veel wetenswaardigheden en tonen die aan met presentaties en demonstraties. Ook de laboratoria van SRON zijn opengesteld voor het publiek. Neem bovendien een kijkje bij het koudste punt van Noord-Nederland!

Er zijn speciale lezingen voor kinderen.

Locatie

SRON Groningen
Landleven 12 (Kapteynborg)
9747AD Groningen

Datum en tijd

7 oktober 2018: 12:00 - 17:00 uur
Credits: ESA/ATG medialab