Verstreken: Open dag van het heelal (2018)

SRON bouwt meetinstrumenten voor satellieten die vanuit het heelal naar sterren en planeten kijken, of naar onze eigen aarde. Op de Open Dag neem je een kijkje in de labs en krijg je presentaties en demonstraties van de ruimteonderzoekers.

Credits: Samuel van Leeuwen via Weekend van de Wetenschap

SRON is het Nederlandse instituut voor ruimteonderzoek. Ze maken camera’s en andere meetinstrumenten voor satellieten die vanuit de ruimte het heelal bekijken met rontgen- en infraroodstraling. Ze bekijken ook onze eigen aarde, om bijvoorbeeld klimaatverandering in de gaten te houden.

Tijdens de Open Dag op de hoofdvestiging in Utrecht kom je van alles te weten over de prachtigste planeten, sterren en nevels in het heelal. En weet jij al wat er komt kijken bij het maken van supergevoelige ruimtekijkers? Hoe dat getest wordt en welke eisen de extreme omstandigheden in de ruimte stellen? De ruimteonderzoekers en ingenieurs geven veel wetenswaardigheden en tonen die aan met presentaties en demonstraties. Ook kun je een kijkje nemen in de laboratorium.

Voor de kinderen is er een pretlab en zijn er speciale kinderlezingen

Naam organisatie SRON Netherlands Institute for Space Research
Soort activiteit Lezing / Debat, Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 12:00 - 17:00 uur
Adres SRON Netherlands Institute for Space Research
Sorbonnelaan 2
3584 CA Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.