Herbruikbare grondstoffen

Hoe maak je van plantaardige grondstoffen zoals suiker, cellulose en houtstof bouwstenen voor bijvoorbeeld brandstof, asfalt of dakbedekking? Ga kijken naar de proeftuin waar deze vragen elke dag aangepakt worden door onderzoekers en bedrijven.

Naar de website

Normaal gesproken komen gewone bezoekers niet langs de slagbomen van Chemelot, maar nu is jouw kans om de proeftuin van dichtbij te bekijken. Ga naar plekken waar je normaal nooit mag komen en ervaar hoeveel aandacht de chemie besteedt aan veiligheid en de zorg voor een goed milieu.

Programma

Neem deel aan een workshop van YouTube-scheikundedocent Sieger Kooij, leer alles over geuren met chemicus Tanja Deurloo of ervaar wat het is om wetenschapper te zijn in de laboratoria van Maastricht University op de campus. Ook kun je zien welke producten jij dagelijks gebruikt die met grondstoffen van Chemelot gemaakt worden: denk bijvoorbeeld aan je tandenborstel, je fiets, je blikje frisdrank of je t-shirt.

Hoe maak je van plantaardige grondstoffen zoals suiker, cellulose en houtstof bouwstenen voor bijvoorbeeld brandstof, asfalt of dakbedekking? Bij Chemelot InSciTe buiten onderzoekers, kleine en grote bedrijven zich over deze vraag in de proeftuin SCeLio-4B.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht via de website

Locatie

Proeftuin
Urmonderbaan 22
6167RD Sittard-Geleen

Datum en tijd

6 oktober 2018
Credits: Stimulus via Chemelot

Naam organisatie

Soort activiteit

Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober

Adres

Proeftuin
Urmonderbaan 22
6167RD Sittard-Geleen

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.