Help ons om de opblaaskoe te melken

Een koe heeft onlangs medicijnen gekregen, omdat ze uierontsteking heeft. Drink je de melk op, of wacht je liever even? En als je kiest voor even wachten, hoe lang wacht je dan precies?

Naar de website

Diergeneesmiddelen zijn onmisbaar om onze huisdieren gezond te houden. Sommige huisdieren worden gehouden om voedsel voor mensen te produceren. Denk daarbij aan eieren van kippen, vlees van varkens en melk van koeien.

Diergeneesmiddelen

Als een dier ziek is en behandeld wordt met diergeneesmiddelen, dan zal een deel van dat geneesmiddel in de eieren, melk en vlees terecht komen. Het voedsel dat met geneesmiddelen ‘besmet’ is, willen we natuurlijk niet op ons bord krijgen. Daarom geldt voor ieder diergeneesmiddel dat wordt gebruikt een zogenaamde wachttijd. Deze wachttijd is de periode die gewacht moet worden voordat het voedsel dat het dier levert, weer vrij is van geneesmiddelen.

Tijdens deze workshop kun je zien hoe deze wachttijd wordt vastgesteld. En krijg je antwoord op vragen als: hoe lang duurt het voordat het geneesmiddel uit het is? En wie controleert dat? Ook leer je op een leuke manier hoe in Europa geregeld is dat ons voedsel vrij is van resten van diergeneesmiddelen.

Ontdek, ervaar en doe mee met wetenschap

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Op 7 oktober beleef je hier de Utrechtse wetenschap. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Locatie

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Datum en tijd

7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Lize Kraan voor Universiteit Utrecht

Naam organisatie

Soort activiteit

Workshop

Doelgroep

Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.